TÉMA

Kontrolní stanoviště

Na ukrajinských hranicích je rušno. Uprchlíci se vrací do válčící země

Ukrajinští uprchlíci se po třech měsících války začínají vracet domů, hlavně na západní Ukrajinu. Cestují především vlakem přes Polsko. Za posledních 24 hodin se na Ukrajinu dostalo 42 tisíc lidí, každý den jich přibývá.
28. 5. 2022|

Studentku Karlovy univerzity uvěznila válka v Chersonu. Utéct se jí podařilo po dvou měsících

Studentka Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy Leila Selyščeva strávila dva měsíce v obléhaném Chersonu, kam přijela krátce před invazí navštívit svou babičku. Spolu s ní se jí před nedávnem podařilo utéct do Prahy a znovu se shledat s blízkými.
28. 4. 2022|

Velitel českých vojáků se sám vypravil na kontrolní stanoviště talibů, aby s nimi jednal o evakuaci Afghánců z Kábulu

Pro část zachráněných afghánských spolupracovníků České republiky si za dramatických okolností došli čeští vojáci přímo na kontrolní stanoviště Talibanu. Jejich propuštění s taliby několik hodin vyjednával velitel ochranného týmu Vojenské policie KAMBA. Příběh přinesla agentura ČTK.
25. 8. 2021|

Zastřelený terorista z Vídně se chtěl přidat k IS v Sýrii. Útočil zřejmě sám

Útočníkem z Vídně, kterého policie zastřelila, je dvacetiletý muž s kořeny v Severní Makedonii, oznámil rakouský ministr vnitra Karl Nehammer (ÖVP). Podle něj byl muž dříve odsouzen kvůli tomu, že chtěl odjet do Sýrie a přidat se k teroristické organizaci Islámský stát (IS). Ta se také v úterý k útoku přihlásila. Předběžně bylo zadrženo 14 osob. Podle Nehammera nyní nic neukazuje na to, že by se na útoku kromě střelce podílel někdo jiný. Vedle útočníka zemřeli čtyři další lidé a 22 osob bylo zraněno.
3. 11. 2020Aktualizováno3. 11. 2020, 21:35|