TÉMA

Pavel Prygl

Státní zástupce obžaloval v souvislosti s kauzou Dozimetr policistu a dalšího člověka

Státní zástupce Pavel Prygl ve čtvrtek podal obžalobu na policistu a dalšího člověka v souvislosti s kauzou Dozimetr. V tiskové zprávě uvedl, že policistu viní ze zneužití pravomoci úřední osoby a neoprávněného přístupu k počítačovému systému, druhého člověka pak z toho, že policistu k trestným činům navedl. Případem se bude zabývat Obvodní soud pro Prahu 8. Podle serveru Novinky.cz se obžaloba týká bratrů Zakaríi a Karíma Nemrahových.
9. 6. 2023Aktualizováno9. 6. 2023, 10:46|

GIBS vyloučil, že by média získala informace ze spisu kauzy Dozimetr od policie

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) vyloučila, že by úniky informací v kauze Dozimetr pocházely od orgánů činných v trestním řízení. České televizi to sdělil státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Praze Pavel Prygl. Doplnil, že nikoho neobvinili. Odkud novináři informace ze spisu případu údajné korupce v pražském dopravním podniku (DPP) získávali, GIBS nezjistil. Svědci z řad novinářů podle Prygla svůj zdroj s odkazem na paragraf zákona o jeho ochraně neodhalili.
22. 12. 2022|

Žalobce viní zaměstnance finančního ředitelství z přijetí úplatku

Státní zástupce podal podle informací ČT obžalobu na zaměstnance Generálního finančního ředitelství kvůli přijetí úplatku. Podle žalobců požadoval 10 milionů korun, polovinu skutečně převzal. Hrozí mu pět až 12 let vězení. Mluvčí finančního ředitelství v minulosti řekla, že byl zaměstnanec zproštěn výkonu služby.
2. 11. 2020Aktualizováno2. 11. 2020, 16:00|