TÉMA

Tomáš Šulaj

Neklan rozpoutává v Brně boj o moc

V dramatu Neklan propojil Julius Zeyer české báje s úvahami o politické a společenské situaci moderní doby. Jeho hra se na jevištích už několik desetiletí neobjevila, v současném přebásnění se ji nyní rozhodlo uvést až Národní divadlo Brno. Nemilosrdný boj o moc se dá podle inscenátorů v mnohém vztáhnout i na současnost.
2. 12. 2022|

Stivínová, Němec, Nanu či Šulaj. Thálie prozradily nominace i ceny za celoživotní mistrovství

Ceny Thálie odtajnily nominace za nejlepší jevištní výkony, tentokrát nejen v uplynulé divadelní sezoně. Skleněnou múzu převezmou 8. října umělci z opery, baletu a tance, činohry, muzikálu či operety, alternativního a také loutkového divadla. O vítězích těchto kategorií se teprve rozhodne, známi jsou už ale laureáti Thálií za celoživotní mistrovství.
8. 9. 2022|

Thálie vybírá z více než třicítky nominací, cenu už mají jistou Josef Abrhám či Aneta Voleská

Ceny Thálie zveřejnily jména herců a hereček, tanečníků a tanečnic či pěvců a pěvkyň, kteří mohou letos získat ocenění za mimořádný jevištní výkon. Nominace byly oznámeny on-line, pouze přes internet se odehraje 14. listopadu i vyhlášení vítězů na scéně Národního divadla. Ocenění už nebude překvapením pro držitele ceny za celoživotní mistrovství, Thálie totiž nové laureáty představily zároveň s odtajněním nominací v jednotlivých kategoriích.
2. 11. 2020|