TÉMA

Aleš Dohnal

Šéf výboru pro dopravu hradeckého kraje Dohnal rezignuje

Hradecký krajský zastupitel Aleš Dohnal (Piráti), který byl v roce 2019 odsouzen za maření úředního rozhodnutí, rezignuje na funkci placeného předsedy krajského výboru pro dopravu. Odstoupí i z pozice předsedy zastupitelského klubu Pirátů v Hradci Králové. Na Twitteru to uvedli královéhradečtí Piráti.
8. 6. 2021|

V Královéhradeckém kraji řídí výbor pro dopravu zastupitel dříve potrestaný za jízdu pod vlivem alkoholu

Aleš Dohnal (Piráti) byl před dvěma lety přistižen při jízdě pod vlivem alkoholu, za což byl potrestán zákazem řízení. Auto však řídil dál, až skončil u soudu za maření úředního rozhodnutí. Přesto ho v Královéhradeckém kraji zvolili předsedou výboru pro dopravu. Problémy z minulosti před zastupiteli zatajil.
7. 6. 2021|

Skončila platnost koaliční smlouvy v Hradci Králové. Bude se hledat nové vedení města

Občanští demokraté a ANO ukončili koaliční smlouvu pro menšinovou vládu na radnici stotisícového Hradce Králové. Cílem tohoto kroku je vytvořit prostor pro vznik vedení města založeného buď na novém a pevném koaličním uskupení, nebo na principu otevřeného vedení za účasti dalších stran a hnutí.
29. 3. 2021Aktualizováno29. 3. 2021, 14:06|

Královéhradecký kraj má nové vedení, hejtmanem je Červíček

Novým hejtmanem Královéhradeckého kraje se stal lídr koalice ODS, STAN a Východočeši Martin Červíček (ODS). Na ustavujícím jednání ho zastupitelé zvolili většinou 29 z 45 hlasů. Senátor, bývalý policejní ředitel a dosavadní první náměstek hejtmana pro dopravu a silniční hospodářství v čele hejtmanství nahradil Jiřího Štěpána z ČSSD, která po říjnových volbách skončila v opozici.
2. 11. 2020Aktualizováno2. 11. 2020, 13:11|