TÉMA

Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR

Tisíce lidí čekají na místo v domově pro seniory, důležitou roli hrají i neformální pečovatelé

Až dvanáct tisíc důchodců čeká na místo v domovech pro seniory. Poptávka navíc stále roste, a to i přes drobný pokles při pandemii. Problém s nedostatkem míst v pečovatelských službách má pomoci řešit například stavba nových center. Do té se podle Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR zapojují soukromí poskytovatelé, investiční fondy, neziskové organizace nebo samosprávy. Covidová krize navíc ukázala důležitost neformální péče. Ministerstvo práce a sociálních věcí tento týden ocenilo pečující roku i firmy, které potřebné podporují.
13. 9. 2021|

V domovech pro seniory jsou kvůli covidu volná místa, rodiny se o starší příbuzné starají doma

V domovech pro seniory mají volnější kapacity. Jedním z důvodů jsou úmrtí lidí s covidem. Řada rodin se také rozhodla, že bude o seniory kvůli možné nákaze pečovat sama doma. Na podzim také klesl zájem o pobytové služby. To se ale už začíná měnit.
8. 2. 2021|

Vláda schválila plošné testování zaměstnanců v domovech pro seniory. Pro klienty začne ve středu

Ve středu začne plošné testování na covid-19 v domovech pro seniory. Klienti domovů budou podstupovat takzvané antigenní testy ze slin každých pět dní. V pondělí navíc vláda schválila i testy pro zaměstnance domovů a dalších sociálních zařízení. Na tiskové konferenci to řekl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).
2. 11. 2020Aktualizováno2. 11. 2020, 22:20|