TÉMA

Zdržení

Tramvaje z Liberce do Jablonce letos nevyjedou. Opravu zkomplikovalo počasí

Tramvaj z Liberce do Jablonce nad Nisou letos nevyjede, dokončení rekonstrukce přerušilo počasí. V tiskové zprávě o tom v úterý za Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce (DPMLJ) informoval Tomáš Krebs. Provoz na frekventované trati se zastavil v polovině července 2021, od té doby dopravu zajišťují autobusy. Podle původních plánů měly tramvaje do Jablonce znovu jezdit už na konci června. V září a ještě minulý týden vedení Liberce ujišťovalo, že rekonstrukce skončí do Vánoc.
12. 12. 2023|

Opravy stadionu v Karlových Varech odhalily letité nedodělky, město možná podá žalobu

Podáním žaloby zřejmě skončí 19 let stará rekonstrukce atletického stadionu v Karlových Varech. Potvrdilo to vedení města. Na hrubé nedostatky a špatně provedené práce svých předchůdců přišla stavební firma, která provádí opravy areálu nyní. Stavba se tak prodražila a o rok prodloužila, což komplikuje činnost místních atletických klubů.
16. 11. 2023|

Německo dočasně zavádí hraniční kontroly s Českem, Polskem a Švýcarskem

Německá ministryně vnitra Nancy Faeserová se rozhodla dočasně obnovit stacionární kontroly na hranicích s Českou republikou, Polskem a Švýcarskem podle vzoru kontrol, které od roku 2015 provádí na pomezí s Rakouskem. Původní informaci listu Die Welt odpoledne potvrdilo spolkové ministerstvo vnitra. Faeserová už znovuobnovení kontrol oznámila Evropské komisi (EK), kterou také informovala o prodloužení kontrol s Rakouskem. Důvodem jsou rostoucí počty azylových žádostí a boj proti převaděčům.
16. 10. 2023Aktualizováno16. 10. 2023, 22:04|

Dopravní omezení, ale žádní dělníci. Za zdržení staveb často může chybná dokumentace

Zdržení dopravních staveb není nic neobvyklého. Většinou za nimi podle zúčastněných stojí nesrovnalosti v plánech, které neodrážejí realitu. Výsledek ale působí na ty, jež situaci vidí zvenčí, dost rozpačitě.
18. 10. 2022|

Soudní spor o jmenování ministra by trval týdny. Podle některých právníků může prezident návrh odmítnout

Většina ústavních právníků – nikoli však všichni, které Česká televize oslovila – se shoduje, že prezident Miloš Zeman nemá žádnou právní oporu pro to, aby se vyhnul jmenování jednoho z ministerských kandidátů, kterého ve vládě mít nechce. Podle Frekvence 1 doporučil Zeman na jednání v Lánech Janu Lipavskému (Piráti), aby se vzdal nominace na ministra zahraničních věcí. V minulosti zaznělo od něj i od premiéra Petra Fialy (ODS), že jednoho z kandidátů odmítá. Kdyby ani jedna strana neustoupila, mohl by se spor dostat k Ústavnímu soudu. V tom případě by ale hrozilo, že se jmenování nového kabinetu zdrží o několik týdnů.
7. 12. 2021|

Volby v USA jdou do finále, zatím hlasovalo 90 milionů lidí

Do souboje o Bílý dům zbývají dva dny. Letošní hlasování provází rekordní zájem odvolit v předstihu osobně nebo poštou. Využilo toho už 90 milionů Američanů, tedy plná třetina voličů. Důvodem jsou hlavně obavy z pandemie. Debata o korespondenčních hlasech ale přerostla v politickou bitvu. I proto, že kvůli nim se může volební drama výrazně protáhnout.
1. 11. 2020|