TÉMA

Mostecko

Majitel zboural památkově chráněné budovy bývalého dolu Julius. Hrozí mu pokuta a vězení

V areálu bývalého dolu Julius na Mostecku nechal majitel pozemku bez povolení zbourat tři památkově chráněné budovy. O tom, že byly památkou, údajně nevěděl. Pozemek patří od loňského roku společnosti Nord Plus, jejímu majiteli hrozí pokuta i trest odnětí svobody až na dva roky.
1. 2. 2022|

Na Nový rok padaly teplotní rekordy v Česku i ve světě

Meteorologové v Česku naměřili dosud nejvyšší novoroční teplotu. Teplotní rekord padl v Kopistech na Mostecku, tamních 15,7 stupně Celsia překonalo dosavadní rekord 14,5 stupně z Valašského Meziříčí z roku 1936. Maximum pro první leden ukázal teploměr na víc než třech čtvrtinách stanic, které měří 30 a více let. Velmi teplá byla také silvestrovská noc, na víc než polovině stanic padly rekordy pro celý leden. Už silvestr byl nejteplejší téměř za 90 let. Nebývalé teplo na Nový rok hlásí i další státy.
1. 1. 2022Aktualizováno1. 1. 2022, 19:04|

Lesním školkám docházejí sazenice stromků. Po kůrovcové kalamitě je rekordní výsadba

V Česku je nedostatek sazenic stromů. Poptávka po nich stoupla a lesní školy jsou často vyprodané. Po kůrovcové kalamitě se majitelé lesů totiž snaží prázdné holiny rychle zalesnit. Stromy se také hodně sází na území rekultivovaných hnědouhelných dolů na severu Čech.
30. 12. 2021|

Jaro se předvedlo. Na Mostecku v úterý naměřili 24,6 stupně

Dosud nejvyšší teplotu pro 30. březen v Česku zaznamenala víc než čtvrtina stanic měřících alespoň třicet let. Rekord padl na 42 místech. Nejtepleji bylo v Kopistech na Mostecku, kde teploměr ukázal 24,6 stupně Celsia. Teploty až 25 stupňů Celsia meteorologové očekávají i ve středu, ochladit se má až na Velký pátek.
30. 3. 2021|

Protesty kvůli covidu-19 ve věznici na Mostecku vyšetřuje policie. Organizátorům hrozí dalších deset let vězení

Policie zahájila trestní řízení v souvislosti s protesty ve věznici v Bělušicích na Mostecku kvůli podezření z trestného činu vzpoury vězňů. Organizátorům pátečních a sobotních protestů hrozí dalších deset let vězení, uvedla policie na Twitteru. Vězni se vzbouřili kvůli nepodloženým informacím o covidu-19, situaci se podařilo uklidnit. Zásahová jednotka bělušické věznice zůstává v pohotovosti, sdělila ČTK mluvčí Vězeňské služby ČR Petra Kučerová.
1. 11. 2020|