TÉMA

Tamara Kornasová

Ministr Blažek podal kasační stížnost ve sporu o odvolání Kornasové, ta se brání prokázanou šikanou

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) nesouhlasí s rozsudkem pražského městského soudu, který už podruhé zrušil rozhodnutí ministerstva spravedlnosti o odvolání Tamary Kornasové z funkce šéfky Okresního státního zastupitelství v Ostravě. Blažek podal proti rozhodnutí kasační stížnost. České televizi to potvrdil Adam Wenig z Městského soudu v Praze.
24. 10. 2022|

Soud podruhé zrušil odvolání ostravské žalobkyně Kornasové

Pražský městský soud už podruhé zrušil rozhodnutí ministra spravedlnosti o odvolání Tamary Kornasové z funkce šéfky Okresního státního zastupitelství v Ostravě. Uvedl to server Česká justice. Kornasovou odvolal v roce 2018 za závažné porušení povinností tehdejší ministr Robert Pelikán (ANO) na návrh její nadřízené, někdejší krajské státní zástupkyně Zlatuše Andělové.
15. 9. 2022|

Případem odvolané státní zástupkyně, na kterou údajně cílil bossing, se bude znovu zabývat soud

Nejvyšší správní soud (NSS) vyhověl kasační stížnosti odvolané okresní státní zástupkyně v Ostravě Tamary Kornasové. Zrušil verdikt Městského soudu v Praze, který původně její žalobu zamítl. Městský soud se musí znovu zabývat tvrzením o údajné šikaně ze strany tehdejšího vedení krajského státního zastupitelství.
19. 10. 2021|

Soud potvrdil bossing na státním zastupitelství v Ostravě

Bývalá krajská státní zástupkyně v Ostravě Zlatuše Andělová několik let šikanovala a uplatňovala bossing vůči někdejší okresní státní zástupkyni v Ostravě Tamaře Kornasové. Pravomocně o tom rozhodl odvolací soud. Kornasová kvůli sporu přišla o funkci okresní vedoucí, proti odvolání z pozice se brání i u Nejvyššího správního soudu.
30. 10. 2020|