TÉMA

Petr Šnajdárek

Armáda zavádí nový rušič Starkom, shání proto elektrotechniky či IT specialisty

Armáda posiluje oblast elektronického boje. Zavádí nový rušič z produkce českého obranného průmyslu zvaný Starkom. Za jednu a půl miliardy korun dostane do konce roku osm kompletů. K nové technice ale potřebuje také nové lidi, elektrotechniky nebo IT specialisty.
7. 9. 2023|

Ministr zdravotnictví představil tým pro zvládání pandemie

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) a epidemiolog Roman Chlíbek představili Národní institut pro zvládání pandemie (NIZP). Ministr bude spoléhat na Centrální řídicí tým, jehož součástí jsou zástupci armády, i na data Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS). Expertní poradní orgán má vládě pomáhat v souboji s epidemií koronaviru, při které aktuálně hrozí nárůst infekcí způsobených variantou omikron.
6. 1. 2022Aktualizováno6. 1. 2022, 23:17|

Vývoj systémů v létě nespal, bez nich by bylo hůř, říká architekt chytré karantény

Do 24 hodin od potvrzení nákazy covidem-19 se daří dohledávat 87 procent kontaktů infikovaných. Lidí, kteří kontakty obvolávají, je dost a ani nejsou potřeba externí call centra, po nichž se stát poohlížel v září a říjnu. V Interview ČT24 to řekl systémový architekt chytré karantény Petr Šnajdárek. Problém, který nastal s počátkem podzimu, souvisel podle něj se skokovým nárůstem počtu nakažených, na který nebyl stát personálně připraven.
27. 11. 2020|

Medaile dostanou až za rok, ale váží si jich. Nositelé vyznamenání je berou i jako cenu pro své spolupracovníky

Prezident republiky vyznamenal k letošnímu 28. říjnu 38 osobností, nikdo z nich ale řád či medaili zatím nepřevzal, protože kvůli pandemii covidu-19 neproběhl večerní ceremoniál. Pět nových nositelů medaile Za zásluhy bylo hosty 90' ČT24. Vyznamenání od Miloše Zemana si jejich nositelé cení, někteří zdůraznili, že je považují nejenom za ocenění své práce, ale také svých týmů či vyzdvižení oborů, ve kterých pracují.
30. 10. 2020|