TÉMA

Mítink

Zákrok proti školákovi na Babišově mítinku byl kázeňský přestupek. Policisté vyvázli bez trestu

Policisté, kteří v srpnu zasáhli proti školákovi na politickém mítinku Andreje Babiše (ANO) v Borovanech, se dopustili kázeňského přestupku. O výsledku řízení informoval Českou televizi mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. Muži však nebyli nijak potrestáni, mluvčí uvedl, že k nápravě postačovalo už samotné kázeňské řízení, roli podle něj sehrál i mediální zájem o borovanský incident. Případem se zabývala také Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS), která už v říjnu uvedla, že zákrok byl oprávněný.
7. 11. 2022|

Policejní zákrok proti patnáctiletému chlapci na Babišově mítinku byl podle GIBS v pořádku

Podle Generální inspekce bezpečnostních sborů byl v pořádku policejní zákrok proti školákovi na mítinku předsedy opozičního ANO Andreje Babiše v Borovanech. Inspekce se zabývala tím, že neuniformovaní policisté zaklekli školáka, který předtím podle týdeníku Respekt odnesl Babišovi reproduktor. Konstatovala, že zákrok a použití donucovacích prostředků byly oprávněné, přiměřené a v souladu s předpisy. Sbor nyní prověřuje trestní oznámení na chlapcovu matku, jak zjistili Reportéři ČT.
10. 10. 2022Aktualizováno10. 10. 2022, 22:11|

Policie nezvládla na krumlovském mítinku ANO koordinaci hlídek i taktiku postupu, řekl Vondrášek

Policie na krumlovském mítinku Andreje Babiše (ANO) nezvládla koordinaci hlídek, taktiku postupu a nebyla zvládnutá ani velitelská role, popsal výsledky kontroly policejní prezident Martin Vondrášek. Použití donucovacích prostředků proti ženě, která na mítinku ANO napadla policistu, bylo podle Vondráška oprávněné.
12. 8. 2022Aktualizováno12. 8. 2022, 16:00|

ANO chce vyhradit na svých mítincích místa pro odpůrce. Vondrášek upozornil na protiústavnost

Hnutí ANO na politických mítincích pokaždé vyhradí místo pro odpůrce, uvedl v aktuálním videu na sociálních sítích předseda strany a bývalý premiér Andrej Babiš (ANO), který minulý týden čelil na předvolebních shromážděních hlasitým protestům svých odpůrců. Učiní tak údajně na doporučení policejního prezidenta Martina Vondráška. Ten se ale v pondělí ohradil proti tomu, že by něco takového doporučil. Oddělování odpůrců by podle něj bylo protizákonné a protiústavní. O zákrocích policie v pondělí odpoledne hovořil s Vondráškem ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).
8. 8. 2022Aktualizováno8. 8. 2022, 21:42|

Autorka článku popsala incident na Babišově mítinku. Zákrok asi nebyl v pořádku, shodují se experti

Redaktorka a autorka článku o zákroku policie na mítincích šéfa hnutí ANO Andreje Babiše Ivana Svobodová v pořadu 90' ČT24 podrobně popsala oba incidenty. Experti se shodli na tom, že zásahy policistů zřejmě nebyly v pořádku, podle nich je za každých okolností nutné, aby se policisté legitimovali. Situaci za alarmující označila v Událostech, komentářích také šéfka sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Naopak místopředseda ANO Radek Vondráček zkritizoval policejního prezidenta Martina Vondráška za to, že událost komentoval, aniž by byla řádně vyšetřena.
6. 8. 2022|

Zákrokům na Babišových mítincích předcházelo protiprávní jednání, řekl policejní prezident Vondrášek

Policejní prezident Martin Vondrášek nechce ohledně zákroků na mítincích předsedy ANO a bývalého premiéra Andreje Babiše s občany činit předčasné soudy. Policisté v Borovanech na Českobudějovicku a v Českém Krumlově mohli podle něj pochybit, ale k zákrokům údajně došlo po protiprávním jednání. Věc prošetří Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Z reportáže zveřejněné ve čtvrtek na serveru Respekt vyplývá, že neuniformovaní policisté zaklekli na školáka, který odnesl Babišovi reproduktor, a odvezli ho na služebnu. Jeho matku podle serveru odmítli vzít s sebou.
5. 8. 2022Aktualizováno5. 8. 2022, 17:38|

30 let zpět: Stávková pohotovost na železnici

Vedení odborů Československých drah vyhlásilo stávkovou pohotovost. Odborářům se například nelíbilo, že vedení drah stále neuzavřelo kolektivní smlouvu. Požadovali také změnu struktury vedení podniku. Následná anketa mezi zaměstnanci pak ukázala velkou nespokojenost železničářů.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
21. 4. 2022|

30 let zpět: „Za spoločný štát.“ V Bratislavě demonstrovali stoupenci federace

Proti rozdělení Československa se v Bratislavě před třiceti lety konal mítink tisíců lidí a tehdejších představitelů moci. Poslechněte si ukázky projevů členů české i slovenské vlády, kteří společně horovali za zachování federace.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
22. 9. 2021|

Trump i Biden zabojují na mítincích o Floridu. Šance zde mají vyrovnané

Do amerických prezidentských voleb zbývá méně než týden. Republikánský prezident Donald Trump a jeho demokratický protikandidát Joe Biden finišují kampaň a na mítincích v pro ně klíčových státech se snaží získat poslední politické body. Čtvrtek je zaslíbený Floridě, která už několik voleb rozhodla. Trump i Biden vystoupí v Tampě a každý po svém.
29. 10. 2020Aktualizováno29. 10. 2020, 20:55|