TÉMA

Ostrožská Lhota

Zájem o bydlení v menších městech a vesnicích sílí, často tam však chybějí základní služby

V Česku roste zájem o bydlení mimo velká města. Lidí podle aktuálních dat Českého statistického úřadu přibývá hlavně v obcích do tří tisíc obyvatel. V nich žije každý třetí člověk. Často však v menších obcích a vesnicích chybějí základní služby. Investice by vyšly na miliardy korun.
3. 3. 2024|

Titul Vesnice roku 2023 získala Ostrožská Lhota ze Zlínského kraje

Vesnicí roku 2023 České republiky se stala Ostrožská Lhota z Uherskohradišťska ve Zlínském kraji. Na druhém místě skončila obec Hrádek z Frýdecko-Místecka v Moravskoslezském kraji, třetí příčku obsadila Dolní Poustevna z Děčínska v Ústeckém kraji. Hodnoticí komise vybírala ze 13 finalistů, vítězů krajských kol. Letošního 27. ročníku soutěže se zúčastnilo 175 obcí.
16. 9. 2023Aktualizováno16. 9. 2023, 17:40|

Archeologové objevili v Ostrožské Lhotě kostry staré přibližně sedm tisíc let

Archeologové objevili v Ostrožské Lhotě na Uherskohradišťsku kostry staré přibližně sedm tisíc let. Na lidské pozůstatky narazili stavbaři při pokládce inženýrských sítí pro již postavený rodinný dům. Nález oznámili pracovníkům Slováckého muzea, kteří se na místě v červenci a srpnu věnovali záchrannému archeologickému výzkumu. V tiskové zprávě to novinářům sdělila mluvčí muzea Petra Bubeníková.
4. 9. 2023|

Vrchní soud zpřísnil trest zdrogovanému řidiči. Vážně zranil seniora a najížděl do policistů

Olomoucký vrchní soud v úterý zpřísnil Romanu Šupovi trest za jeho riskantní jízdu a najíždění autem do lidí z 15 let na 16,5 roku. Podle soudu se dopustil několikanásobného pokusu o vraždu jak v podchodu pro pěší v Uherském Hradišti, tak i při najíždění do zasahujících policistů v Ostrožské Lhotě na Uherskohradišťsku. V prvním případě vážně zranil seniora, v druhém oba policisté stihli před autem uskočit. Případ vrchnímu soudu vrátil na základě dovolání žalobce Nejvyšší soud.
29. 10. 2020|