TÉMA

Domovy seniorů

Vojtěch: Po souhlasu AntiCovid týmu se budou uznávat jen PCR testy

Kabinet v demisi po souhlasu AntiCovid týmu přijme opatření, podle kterého se nadále nebudou uznávat antigenní testy a samotesty na covid-19, ale pouze nejspolehlivější PCR testy. Na Twitteru to v sobotu uvedl ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (za ANO). AntiCovid tým budoucí vládní koalice ve svém stanovisku mimo jiné odmítl celoplošné povinné očkování proti covidu-19 či takzvaný lockdown. Žádá také větší kapacity testování a vymáhání opatření i jinými institucemi než hygienickými stanicemi.
13. 11. 2021Aktualizováno13. 11. 2021, 18:16|

Ministerstvo bude řešit přesun do pátého stupně pohotovosti, informoval Blatný

Experti ministerstva zdravotnictví budou řešit, zda resort kvůli zhoršené epidemické situaci navrhne vládě přísnější opatření odpovídající pátému stupni PES. Aktuální situace mu se 76 body ze sta od pátku odpovídá, uvedl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Vládní opatření jsou ale nyní na úrovni čtvrtého stupně s výjimkami. Spolu s metodikou započítávání antigenních testů bude podle ministra ke konci roku posouzeno i riziko jednotlivých aktivit. Mohlo by to vést i ke změně tabulek PES.
18. 12. 2020Aktualizováno18. 12. 2020, 19:26|

Domovy seniorů, školy, sportoviště. Nejčastější ohniska nákazy koronavirem

Zařízení sociálních služeb, nemocnice, školy, sportoviště. To jsou ohniska, kde se podle statistik nejčastěji lidé nakazí koronavirem. Nejvíc, téměř 20 tisíc nakažených, označilo za místo nákazy domovy důchodců a jiná sociální zařízení. Nejméně lidí se mělo nakazit v divadlech či hotelích.
18. 12. 2020|

Domovy pro seniory nezvládají testovat návštěvníky. Klienti by mohli strávit Vánoce u rodin

Senioři a další klienti pobytových sociálních služeb by mohli v průběhu příštího týdne k rodině nebo známým. Počítá s tím návrh, který v pondělí vládě předloží ministryně práce. Teď se mohou návštěvy konat pouze uvnitř těchto zařízení. Ti, kdo na ně přijdou, musí prokázat, že nemají koronavirus.
12. 12. 2020|

Vláda požádá sněmovnu o prodloužení nouzového stavu do 3. prosince

Vláda požádá sněmovnu o prodloužení nouzového stavu do 3. prosince. Poslanci žádost projednají v pátek ráno, řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Vláda potřebuje delší nouzový stav, aby i nadále platila většina nařízení, která kvůli nárůstu potvrzených případů koronaviru plošně omezují pohyb, shromažďování nebo podnikání.
27. 10. 2020Aktualizováno27. 10. 2020, 15:10|