TÉMA

Dagmar Damková

Policie přišla do sídla Fotbalové asociace. Podle médií se zajímala o tendr na dezinfekci šaten

Do sídla Fotbalové asociace České republiky (FAČR) na pražském Strahově se znovu dostavila policie. Informaci několika médií potvrdil mluvčí FAČR Michal Jurman. Asociace podle něj kriminalistům předává veškerou vyžádanou dokumentaci, další podrobnosti neuvedl. Podle serverů Seznam Zprávy a iSport.cz se policisté zajímali o zakázku na dezinfekci šaten. Existuje podezření, že asociace nehospodárně nakládala s finančními prostředky.
17. 2. 2021Aktualizováno17. 2. 2021, 16:31|

Berbr zůstává ve vazbě, soud odmítl jeho stížnost

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace (FAČR) Roman Berbr obviněný z korupce bude i nadále stíhán ve vazbě. Tam ho poslal v říjnu Obvodní soud pro Prahu 6. Berbr proti rozhodnutí podal stížnost, kterou podle informací ČTK ve čtvrtek zamítl odvolací pražský městský soud. Funkcionář je jedním z 20 obviněných v kauze údajného ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí fotbalové ligy.
19. 11. 2020|

Rozhodčí Grimm byl propuštěn z vazby, bude vypovídat v kauze kolem Berbra

Státní zástupkyně v pátek propustila z vazby rozhodčího Tomáše Grimma. Ten je spolu s dalšími devatenácti lidmi obviněný v kauze ovlivňování fotbalových zápasů. České televizi to řekl Grimmův právní zástupce s tím, že se jeho klient rozhodl vypovídat a tím důvody vazby pominuly. Další tři lidé, včetně bývalého místopředsedy fotbalové asociace (FAČR) Romana Berbra, ve vazbě zůstávají.
30. 10. 2020|

Jak Berbr vládl fotbalu? Záběry ukazují, co se dělo při zmanipulovaných zápasech

Bývalý místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr je ve vazbě. Policie ho obvinila z uplácení rozhodčích a zpronevěry. Reportéři ČT přinášejí záběry ze zápasů, které byly podle policie uplacené. Kam všude měl sahat vliv muže, kterého označují za vládce českého fotbalu? Tématu se věnovali Ondřej Golis, Hanuš Hanslík a Aneta Snopová.
27. 10. 2020|