TÉMA

Messenger

Facebook, Messenger a další sítě společnosti Meta postihl rozsáhlý výpadek

Miliony uživatelů po celém světě v úterý postihl výpadek sociální sítě Facebook a dalších služeb společnosti Meta Platforms. Jeden z největších výpadků nedávné historie trval zhruba dvě hodiny. Dle mluvčího Andyho Stonea měla firma technický problém, žádné podrobnosti však neupřesnil.
5. 3. 2024Aktualizováno5. 3. 2024, 19:19|

Společnost Facebook se přejmenuje na Meta

Společnost Facebook nově ponese jméno Meta. Na čtvrteční konferenci to oznámil šéf podniku Marc Zuckerberg. Nové jméno, jež bude zastřešovat služby jako Facebook či Instagram, odkazuje na takzvané metaverzum, tedy internetový svět, který společnost buduje. Změna názvu přichází v době, kdy firma bojuje s kritikou zákonodárců i regulačních orgánů ohledně své tržní síly, algoritmických rozhodnutí i toho, jak na svých platformách přistupuje k projevům nenávisti či dezinformacím. Kritici mají za to, že přejmenování je zastírací manévr, který firmu problémů nezbaví.
28. 10. 2021Aktualizováno28. 10. 2021, 21:43|

Přes WhatsApp a Messenger se šíří podvodná zpráva o kuponu do Albertu. Láká od lidí údaje k platebním kartám

Komunikačními aplikacemi WhatsApp a Messenger se mezi českými uživateli šíří podvodná phishingová zpráva nabízející elektronické kupony v hodnotě tři tisíce korun od supermarketů Albert. Součástí zprávy je odkaz, který uživatele pošle na podvodnou stránku. Ta je následně vybízí k zadání osobních informací včetně údajů platební karty a k dalšímu sdílení zprávy. Podvod je stále aktivní a rychle se šíří. Uvedla to antivirová firma Avast.
27. 10. 2020|