TÉMA

KARIM

Kritické scénáře se nenaplnily, zátěž nemocnic ale bude velká. Jaký je možný vývoj epidemie?

Počty nakažených už pátý den v řadě klesají. Tento trend bude podle očekávání statistiků pokračovat, ovšem jen pozvolně. Nemocnice tak čeká dále vysoká zátěž. Přestože některé z nich už dosáhly vrcholu v počtech hospitalizovaných, celorepublikově tato čísla porostou minimálně ještě tento týden. V pondělí laboratoře odhalily 15 541 nakažených.
7. 12. 2021Aktualizováno7. 12. 2021, 23:20|

Armáda převeze z Brna do Prahy 19 pacientů. Moravskoslezský kraj chce omezit hromadné akce

Armáda ve čtvrtek převeze ze dvou brněnských fakultních nemocnic až 19 pacientů do Prahy. Informoval o tom koordinátor intenzivní péče. Moravskoslezský kraj bude kvůli stále se zhoršující epidemické situaci žádat krajské hygieniky o omezení hromadných akcí. Omezení společenského života na minimálně čtrnáct dnů už v úterý avizoval hejtman Zlínského kraje Radim Holiš (ANO). Jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS) na tiskové konferenci vyzval, aby zejména senioři v následujících dnech výrazně omezili kontakty. Naopak v Olomouckém kraji, který je na tom nejhůř, zatím hygienici žádná místní opatření nechystají.
24. 11. 2021Aktualizováno24. 11. 2021, 18:17|

Lidé trochu rezignovali a jsou unavení, jak se rychle mění stanoviska a rozhodnutí politiků, říká Balík z KARIM

V českých nemocnicích v současnosti skončí necelých pět procent nakažených koronavirem, lidé by měli být ohleduplní a dodržovat vládní opatření kvůli rizikovým skupinám, jež jsou vůči nákaze náchylné. V neděli to řekl vedoucí lékař intenzivní péče Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny (KARIM) Martin Balík z pražské Všeobecné fakultní nemocnice, který byl hostem Interview ČT24.
26. 10. 2020Aktualizováno26. 10. 2020, 12:10|