TÉMA

Mirotice

Písecko zasáhlo zemětřesení o síle 3,9 stupně. Epicentrum bylo osmnáct kilometrů pod Miroticemi

Slabé, ale citelné zemětřesení zasáhlo podle řady svědectví oblast kolem Písku. Potvrzují to také údaje Evropsko-středomořského seismologického centra. Podle posledních dat měly otřesy sílu 3,9 stupně. Epicentrum bylo osmnáct kilometrů pod Miroticemi.
7. 3. 2024Aktualizováno7. 3. 2024, 14:20|

Na řidiče čekají objížďky kvůli pokračující stavbě D4 mezi Příbramí a Pískem

Řidiči letos musejí počítat s uzavírkami kvůli pokračující stavbě dálnice D4 mezi Příbramí a Pískem. Objížďky na ně budou čekat u Milína na Příbramsku nebo u Letů na Písecku. Projekt v letošním roce vstupuje do třetí stavební sezony a řidiči se už projedou po některých hotových úsecích dálnice, informovala za stavební firmy Daniela Pedret.
2. 3. 2023|

Začala první PPP stavba v Česku, dálniční spojení Prahy s Pískem má být kompletní za tři roky

Začíná stavba více než tří desítek kilometrů dálnice D4. Zároveň výstavba dopravní infrastruktury v Česku vstupuje do éry PPP. Celý chybějící úsek dálnice od Příbrami k Miroticím vznikne naráz do roku 2024. Soukromá firma – respektive konsorcium s názvem ViaSalis – ho nejen postaví, ale po zprovoznění také bude téměř čtvrt století udržovat. Stát mu za to bude po celou dobu platit. Ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO) přirovnal financování PPP stavby k operativnímu leasingu, v budoucnu ho chce využít i na další dálnice, ale také na vysokorychlostní železniční tratě.
7. 6. 2021|