TÉMA

Zastupitelstvo města Brna

Brno se zbavuje dalších nemovitostí, většinou těch nepotřebných. Opozice ale kritizuje prodej bytů

Zastupitelé města Brna v úterý schválili prodej pozemků minimálně za 154 milionů korun, další desítky nemovitostí město k prodeji výhledově chystá. Podle vedení Brna jde o pozemky a domy, které krajské město nepotřebuje, případně pro něj nebudou v budoucnu mít žádnou hodnotu. Opozice s prodejem části majetku nesouhlasí, zejména pokud jde o bytové domy. Většinu nemovitostí ze seznamu zbytného majetku chce město prodávat transparentně, tedy formou veřejné dražby.
5. 3. 2024|

Brno schválilo směnu nemovitostí, díky které se bude moci začít stavět dlouho plánovaný koncertní sál

Zastupitelé Brna schválili směnu nemovitostí s vlastníkem hotelu International. Odblokuje se tak plánovaná stavba Janáčkova kulturního centra. Město získá pozemek s bývalou trafostanicí poblíž koncertního sálu a pozemek se schodištěm, firma HIB Development jako vlastník hotelu za to dostane čtyřpodlažní budovu ve Starobrněnské ulici a městu doplatí přes 39 milionů korun. Stavba by mohla začít v září a potrvá zhruba do poloviny roku 2025.
5. 4. 2022|

Exprimátor Vokřál vytvořil klub nezávislých zastupitelů. Přihlášku do nového brněnského ANO nepodal

Celkem dvanáct z osmnácti zastupitelů zvolených za hnutí ANO do brněnského zastupitelstva vytvořilo samostatný klub nezávislých zastupitelů. Řekl to bývalý místopředseda hnutí ANO a exprimátor Brna Petr Vokřál, který z hnutí letos odešel kvůli sporům v brněnské organizaci. Posléze hnutí tamní organizaci zrušilo a nyní buňku vytvoří znovu.
20. 10. 2020|