TÉMA

HZS Královéhradeckého kraje

Noční požár garáží v Náchodě způsobil škodu za sedm milionů korun

Několik jednotek hasičů zasahovalo v neděli večer u požáru garáží firmy s uskladněným materiálem a nákladními vozy v Jugoslávské ulici v Náchodě. U budovy se propadla střecha, škoda byla předběžně stanovena na sedm milionů korun. Nikdo se nezranil, uvedli krajští hasiči na Twitteru. Díky zásahu se jim podařilo uchránit majetek asi za pět milionů korun.
17. 4. 2023|

V CHKO Český ráj hořel penzion, zasahovali hasiči ze dvou krajů

Hasiči od rána zasahovali v obci Brada-Rybníček na Jičínsku v části Brada u požáru penzionu. Lokalizovat se jim ho podařilo ve 12:30. Požár se šířil mezi střešní krytinou a podhledy. Na místě zasahovalo dvanáct hasičských jednotek včetně dvou jednotek z Libereckého kraje. Při zásahu byl zraněn jeden z dobrovolných hasičů, zranění ale nevyžadovalo okamžité ošetření.
30. 3. 2023Aktualizováno30. 3. 2023, 15:42|

Smart systém bude jenom pro hradeckou MHD. Záchranáři či hasiči by museli investovat další peníze

Inteligentní dopravní systém v Hradci Králové za stovky milionů korun nebudou využívat složky Integrovaného záchranného systému (IZS), tedy hasiči, záchranáři ani policisté. Přitom právě jim měl moderní systém umožnit projíždění městem přes křižovatky díky takzvané zelené vlně. Ovšem aby to tak fungovalo, potřebovali by k systému ještě speciální řídicí jednotky, na ty už ale nejsou peníze.
17. 2. 2023|

Požár v muzeu v Jaroměři zničil pět historických vagonů, škoda je 81 milionů

Požár v Železničním muzeu Výtopna v Jaroměři v noci na úterý zničil pět historických vagonů ze 30. let minulého století. Mezi zničenými vozy jsou i dva vzácné salonní vozy z maďarského vládního vlaku regenta Miklóse Horthyho. Sbírková škoda podle muzea činí až 81 milionů korun. Příčinu ohně hasiči vyšetřují. Předseda spolku Společnost železniční výtopna Jaroměř Bohuslav Škoda řekl, že vagony zřejmě někdo zapálil. Muzeum je od 12. října kvůli vládním protiepidemickým opatřením pro veřejnost uzavřeno.
20. 10. 2020Aktualizováno20. 10. 2020, 12:14|