TÉMA

Roman Havlík

Fakultní nemocnice Olomouc otevřela nové pracoviště kliniky nukleární medicíny

Fakultní nemocnice Olomouc (FNOL) otevřela novou přístavbu pracoviště kliniky nukleární medicíny s nejmodernějším přístrojovým vybavením pro diagnostiku a léčbu zejména onkologických onemocnění. Celkové výdaje dostavby pavilonu a jeho přístrojového vybavení jsou téměř 130 milionů korun. Víc než třetinu zaplatila nemocnice z dotace.
22. 11. 2023|

Spory lékařů se státem kvůli přesčasům pokračují. Ani po jednání s ministry nechtějí výpovědi stáhnout

Ani po pátečním jednání se zástupci vlády nebudou lékaři stahovat výpovědi z přesčasů. Přes šest tisíc z nich je chce přestat sloužit od prosince, pokud kabinet nezlepší jejich pracovní podmínky. Ministři práce a zdravotnictví odpoledne oznámili, že vyhoví požadavku lékařů na snížení zákonného limitu přesčasových hodin, které mohou vykonávat, a umožní jim legálně odpracovat čtyřiadvacetihodinové směny. Na způsobu odměňování se ale strany neshodly. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) slíbil 6,8 miliardy navíc na platy lékařů, ti však chtějí přidat v základu.
20. 10. 2023Aktualizováno20. 10. 2023, 22:56|

Všichni lékaři kroměřížské psychiatrie už stáhli své výpovědi

Všichni lékaři a psychologové Psychiatrické nemocnice v Kroměříži (PNKM), kteří koncem května podali kvůli sporům s tehdejším ředitelem nemocnice Pavlem Polákem výpovědi, je už po nástupu nového vedení stáhli. Za kolektiv primářů, lékařů a psychologů nemocnice to oznámila primářka Lucie Macharáčková. Péče o pacienty je podle ní plně zajištěna.
13. 7. 2023|

Lékaři z psychiatrie v Kroměříži stáhnou výpovědi. Dle Válka došlo k nedorozumění

Nespokojení lékaři z Psychiatrické nemocnice v Kroměříži (PNKM) stáhnou výpovědi. Podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) vznikla v Psychiatrické nemocnici v Kroměříži (PNKM) patová situace, různá nedorozumění a nepochopení. Při návštěvě zařízení se se všemi zaměstnanci shodnul na tom, že všem jde o péči o pacienty. Vedení PNKM včetně Poláka před týdnem rezignovalo na své funkce, odejde ke konci června.
19. 6. 2023Aktualizováno19. 6. 2023, 20:10|

Lékaři kroměřížské psychiatrie stažení svých výpovědí proberou až s novým vedením

Lékaři Psychiatrické nemocnice v Kroměříži, kteří dříve podali kvůli sporům s ředitelem nemocnice Pavlem Polákem výpovědi, budou o jejich stažení jednat až v červenci s novým vedením. Vedení zařízení v pondělí rezignovalo na své funkce, odejde ke konci června. Podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) bude řízením nemocnice pověřen ředitel Fakultní nemocnice Olomouc Roman Havlík. Výběrové řízení proběhne po prázdninách.
13. 6. 2023|

V olomoucké nemocnici našli pamětní kazetu z časů mocnářství. Skrývala i hold Stalinovi

Časovou schránku z dob rakouské monarchie ukrývaly zdi více než 120 let staré nemocniční budovy zvané Franz Josef v areálu Fakultní nemocnice Olomouc. Kovový box s dokumenty a předměty z konce 19. století objevili dělníci při demolici této budovy, na jejímž místě vnikne nový pavilon. Skříňka obsahovala zprávy o stavbě staré budovy, zdravice budoucím generacím, pamětní medaile i mince. Předměty prozkoumají odborníci.
21. 2. 2023|

Olomoucký Franz Josef jde k zemi. Uvolní místo novému pavilonu

V areálu Fakultní nemocnice Olomouc začalo bourání více než sto let staré nemocniční budovy, pro kterou se vžil název Franz Josef. Na jejím místě zařízení plánuje postavit nový pavilon za zhruba čtyři miliardy korun. Demolice staré budovy bude stát 17,3 milionu a skončí v polovině července. Informoval o tom ředitel FN Olomouc Roman Havlík.
25. 1. 2023|

Počet hospitalizovaných s covidem v Česku dál stoupá

V Česku dál přibývají počty lidí nakažených koronavirem. V sobotu hygienici evidují zatím 4308 potvrzených případů, za celý pátek denní přírůstek poprvé překonal hranici deseti tisíc. Dál stoupá také počet hospitalizovaných a zemřelých s prokázaným onemocněním covid-19. Vojáci pak začali s přípravou polní nemocnice v pražských Letňanech.
17. 10. 2020Aktualizováno17. 10. 2020, 19:34|