TÉMA

Janovice nad Úhlavou

168 hodin: Láska kvete i v domovech pro seniory. Jde o nejlepší lék, dodávají odborníci

Láska kvete v každém věku. Jenže málokoho by asi napadlo, že se jednou zamiluje například v domově pro seniory. Děje se to, a co víc, nové vztahy seniorům přinášejí nejen radost, ale mnohdy i zlepšení zdravotního stavu. Pro pořad 168 hodin natáčela Darina Vlková.
17. 4. 2023|

Vedení domova seniorů ubytovalo matku i s autistickým synem. Ředitel díky tomu nikdy nezapomene na narozeniny

Po desítky let pečovala Marie Rejšková o autistického syna. S věkem jí ale ubylo sil a dnes už pomoc potřebuje i ona sama. Společné bydlení hledali několik let; do domova pro seniory totiž nechtěli vzít syna, zatímco do domova pro lidi s mentálním handicapem zase matku. Povedlo se až loni před Vánocemi, kdy dvojici přijali v domově pro seniory v Janovicích nad Úhlavou. Po roce s nimi natáčela pro 168 hodin Darina Vlková.
5. 12. 2022|

Ve čtvrtek a pátek u Klatov nepojedou vlaky. Trať poškozená při nehodě vyžaduje opravu

Správa železnic ve čtvrtek a v pátek uzavře provoz na železnici mezi Klatovy a Janovicemi nad Úhlavou. Důvodem je porušená trať v místě pondělní tragické srážky osobního vlaku a traktoru, při níž zemřel řidič traktoru, řekl mluvčí Správy železnic Jan Nevola.
6. 7. 2022|

Na Klatovsku se srazil vlak s traktorem, jeho řidič zemřel. Provoz byl po sedmi hodinách obnoven

U Bezděkova na Klatovsku se v pondělí odpoledne srazil na železničním přejezdu osobní vlak s traktorem. Čtyřiapadesátiletý řidič traktoru utrpěl těžká zranění, kterým přes snahu záchranářů na místě podlehl. Zraněno bylo sedm cestujících a strojvedoucí i vlakvedoucí. Celková škoda podle vyšetřovatelů činí 2,71 milionu korun.
4. 7. 2022Aktualizováno4. 7. 2022, 22:52|

Frekventovaná silnice z Janovic do Nýrska je opravená. Práce stály osmdesát milionů

Plzeňský kraj otevřel opravenou silnici druhé třídy z Janovic nad Úhlavou do Nýrska, po které denně projede až tisíc aut. Skoro sedmikilometrový úsek kraj opravil za 80 milionů korun, uvedl náměstek hejtmana Pavel Čížek (STAN). Stavbu v podhůří Šumavy, která se připravovala několik let, podpoří více než 80 procenty evropský program IROP. Hejtmanství podle Čížka v minulých letech opravovalo silnice na Šumavě, aby podpořilo obce i turistiku, a teď přicházejí na řadu přivaděče k hlavním tahům.
26. 11. 2021|

Koronavirus sílí, ale přibývá i lidí, kteří se ho snaží zastavit

Koronavirus se šíří Českem. Stále více lidí se však snaží jeho šíření zpomalit. Nemocnicím se hlásí noví lékaři a sestry, třeba i praktici, kteří se rozhodli na část týdne zavřít ordinaci. Lidé se hlásí i do sociálních zařízení a další bojují proti koronaviru jako dobrovolníci třeba dezinfikováním míst, kterých se dotýká hodně lidí. Nemocných však stále přibývá po tisících.
17. 10. 2020|