TÉMA

Mall.cz

Jihočeská likérka Fruko-Schulz mění kvůli válce majitele, ruští vlastníci končí

Jindřichohradecká likérka Fruko-Schulz změní majitele. Ruští akcionáři ze skupiny Ladoga prodají do konce roku své podíly, nově bude likérku vlastnit česká firma, řekl ředitel likérky Josef Nejedlý. Kvůli válce na Ukrajině přišla firma o některé odběratele a dlouholetou spolupráci s ní ukončila i banka. Ruská skupina Ladoga dosud vlastní firmu z 90 procent.
8. 11. 2023|

Češi kvůli dražším energiím nakupují úspornější spotřebiče

Češi se kvůli vyšším cenám energií snaží ušetřit a nakupují úspornější varianty spotřebičů. U některých obchodníků se zvýšil od začátku roku prodej ekologičtějších praček nebo ledniček o třetinu. Kvůli válce na Ukrajině se Češi zajímají i o alternativní způsoby vytápění a vaření. V posledních dvou měsících výrazně narostl prodej elektrických přímotopů a vařičů. ČT to potvrdili oslovení prodejci spotřební elektroniky.
7. 5. 2022|

Práce z domova a distanční výuka zvedly zájem o webkamery. Prodeje stouply o tisíce procent

Největší zájem v on-line prodejnách měli vloni Češi o webkamery. Jejich prodeje stouply až o tisíce procent. ČT to potvrdily čtyři velké e-shopy. Důvodem byla hlavně práce z domova a distanční výuka ve školách. Podle analýzy Asociace pro elektronickou komerci zvládli Češi v e-shopech za minulý rok utratit bezmála 200 miliard korun.
11. 1. 2021|

Přes 18 tisíc dronů má povinnou registraci, na trhu nyní bodují menší bezpilotní letouny

Do vánočních svátků stihlo povinnou registraci přes 18 tisíc provozovatelů a pilotů dronů. ČT to řekl mluvčí Úřadu pro civilní letectví Vítězslav Hezký. Zájem o bezpilotní letouny letos stoupl podle oslovených e-shopů několikanásobně. Nejvíce kupovali zákazníci lehčí stroje do 250 gramů.
29. 12. 2020|

Pošta i přepravci zpracovávají předvánoční nápor. Lidé by neměli odkládat nákupy, zásilky se mohou zpozdit, varují

Internetové obchody a přepravci upozorňují, že by lidé letos neměli odkládat vánoční nákupy. Zatímco dříve prodejci před Vánoci garantovali poslední datum objednávky, od kterého je možné zboží ještě do Štědrého dne doručit, letos to samé příliš slibovat nechtějí. Operátoři jejich infolinek zákazníkům radí, aby své zboží objednávali co nejdříve. Všechny hlavní přepravní společnosti navíc upozorňují, že jsou maximálně vytížené, a doprava se může zdržet.
6. 12. 2020|

Češi se v nouzovém stavu vrhli na kutilství. Zájem o hobby produkty stoupá, nakupují se i sauny

Češi v době nouzového stavu více pracují na zahradách nebo zkrášlují domácnost. Vyplývá to z informací od prodejců, které ČT oslovila. O zahradnické produkty je podle nich zvýšený zájem až o stovky procent. Dále lidé více kupují například vrtačky, ale také sauny. O ty je u vybraných prodejců až třikrát větší zájem.
17. 10. 2020|