TÉMA

Radek Doležel

V centru Zlína se po rekonstrukci otevřela klíčová křižovatka. Skončilo osmiměsíční dopravní omezení

V centru Zlína se po osmiměsíční rekonstrukci otevřela křižovatka Mostní a Březnické ulice. Přinese plynulejší provoz a lepší napojení na místní část Letná, lepší bude i dostupnost MHD v lokalitě, přibyly nové zastávky. Součástí stavby bylo napřímení Mostní ulice, křižovatku začaly řídit semafory.
30. 11. 2023|

Blízko centra Zlína začala přestavba frekventované křižovatky. Dopravní omezení potrvají půl roku

Po pěti letech čekání začala nedaleko centra Zlína rekonstrukce frekventované křižovatky ulic Březnická a Mostní. Za zpoždění může špatný stav evakuační chodby z někdejší firmy Baťa, která vede přímo pod dotyčnou křižovatkou. Město muselo chodbu nejprve odkoupit a později staticky zpevnit. Dopravní omezení na frekventovaném místě potrvají do konce letošního října.
1. 3. 2023|

Polovina krajů v Česku plánuje zdražit jízdné. O zvýšení cen uvažují i větší města

Zhruba polovina krajů plánuje zdražit veřejnou dopravu, zbylé ji kvůli vyšším cenám pohonných hmot a energií budou muset víc dotovat. Přistoupit k vyšším cenám plánuje například Středočeský kraj, Vysočina a Ústecký kraj. Moravskoslezský kraj zatím změnu pouze zvažuje, nerozhodnuto je v Karlovarském kraji. Úpravy tarifů připravují i velká města.
21. 8. 2022|

Podepsáno. Zlínskému kraji bude vládnout ANO s Piráty, ODS a ČSSD. Hejtmanem bude Holiš

Zástupci ANO, Pirátů, ODS a ČSSD podepsali v pátek ve Zlínském kraji koaliční smlouvu. Novým zlínským hejtmanem bude Radim Holiš, krajský volební lídr ANO a starosta Rožnova pod Radhoštěm na Vsetínsku. Koalice bude mít v krajském zastupitelstvu 24 z celkových 45 mandátů. V radě obsadí ANO tři křesla, další tři budou mít Piráti, dvě ODS a jedno ČSSD. Počet náměstků podle Holiše vzroste z dosavadních tří na pět.
16. 10. 2020|