TÉMA

Porušování

Johnson přestál hlasování o nedůvěře kvůli večírkům během lockdownu

Poslanci britské vládnoucí konzervativní strany v pondělí večer hlasovali o vyslovení nedůvěry premiérovi Borisi Johnsonovi. Předseda vlády hlasování přestál. Zákonodárci hlasováním reagovali na pobouření veřejnosti ohledně skandálů premiéra v souvislosti s konáním večírků v jeho sídle v době přísných opatření proti šíření covidu-19. Johnson před hlasováním o důvěře slíbil konzervativním poslancům, že pokud zůstane ve funkci, sníží daně.
6. 6. 2022Aktualizováno7. 6. 2022, 00:07|

Vysoká komisařka OSN pro lidská práva přicestovala do Číny a navštíví Sin-ťiang. USA mají velké obavy

Vysoká komisařka OSN pro lidská práva Michelle Bacheletová zahájila návštěvu Číny, během níž má plánovanou zastávku i v Ujgurské autonomní oblasti Sin-ťiang, kde je Peking obviňován z rozsáhlého porušování lidských práv. Informovala o tom agentura AFP.
23. 5. 2022Aktualizováno23. 5. 2022, 14:40|

V Praze se sešli na demonstraci odpůrci povinného očkování

Na Václavském náměstí v neděli odpoledne protestovali odpůrci protiepidemických opatření svolaní iniciativou Chcípl pes. Demonstrovali proti povinnému očkování proti covidu-19 a proti údajnému porušování osobních svobod a české Ústavy. Později se vydali na pochod městem, prošli kolem úřady vlády a demonstraci ukončili vpodvečer na Hradčanech.
12. 12. 2021Aktualizováno12. 12. 2021, 21:06|

Minsk zakáže dovoz potravin ze zemí, které uvalily na Bělorusko sankce. Patří mezi ně i Česko

Běloruská vláda se rozhodla zavést od 1. ledna embargo na dovoz potravin ze zemí, které uvalily na Bělorusko sankce. Napsala to běloruská státní agentura BelTA s odvoláním na informaci poskytnutou tiskovou službou vlády. Sankce minulý týden oznámily Evropská unie, Spojené státy, Británie a Kanada, k nimž se přidaly i některé další země. Opatření se bude týkat i Česka.
7. 12. 2021|

Žena s koronavirem jezdila taxíkem a chodila na nákupy. Za úmyslné porušení karantény dostala podmíněný trest

Okresní soud v Novém Jičíně potrestal ženu, která se nakazila nemocí covid-19 a nedodržovala nařízenou karanténu. Soud ji uznal vinnou z šíření nakažlivé nemoci a udělil jí za to tříletý trest vězení podmíněně odložený na zkušební dobu čtyř let. Rozsudek není pravomocný. Informaci ČT potvrdil žalobce Rudolf Volek. V době, kdy měla žena zůstat doma, totiž chodila do obchodního centra a jezdila taxíkem. Hrozilo jí v krajním případě až osmileté vězení.
14. 10. 2020|