TÉMA

Policejní stanice

Hitlerův rodný dům se začal měnit na policejní stanici. Je to špatný signál, tvrdí kritici

V hornorakouském městě Braunau am Inn během pondělí začala přestavba rodného domu nacistického diktátora Adolfa Hitlera. V budově má vzniknout policejní stanice nebo pobočka policejní akademie. Uvnitř se také mají konat školení o lidských právech pro policisty. Tyto plány vyvolaly kontroverze. Stavba má svému novému účelu začít sloužit v prvním čtvrtletí roku 2026.
2. 10. 2023|

Američané zasáhli proti tajné čínské policejní stanici v New Yorku. Ztěžovala život disidentům

Agenti americké FBI zatkli dva muže, kteří podle nich v čínské čtvrti v New Yorku provozovali tajnou čínskou policejní stanici. Podle žalobců sledovali na rozkaz Pekingu disidenty a zasahovali proti nim.
18. 4. 2023|

Odhalení čínských policejních stanic vztahy Německa s Pekingem nezmění, míní europoslanci

„V minulých letech jsme viděli rychlý nárůst čínských mezinárodních represí. Jejich představitelé zastrašují, sledují a vyhrožují kritikům čínského režimu po celém světě, aby je umlčeli,“ řekla ředitelka neziskové organizace Safeguard Defenders Laura Harthová. Jednotlivé členské státy už působení čínských zámořských stanic začaly vyšetřovat. Čeští europoslanci se však domnívají, že shoda na společném postupu vůči Číně bude složitá.
19. 12. 2022|

Západní státy vyšetřují, zda Čína na jejich území provozuje nelegální policejní stanice

Nizozemsko je po Kanadě a Velké Británii dalším státem, který vyšetřuje zprávy médií, že Čína na jeho území provozuje nelegální policejní stanice. Oficiálně má úřad poskytovat svým občanům konzulární služby, podle španělské neziskové společnosti Safeguard Defenders ale slouží k zastrašování Číňanů žijících v zahraničí. A některé z nich nutí k návratu do vlasti. Dvě takové stanice působí podle Deníku N také v Praze.
27. 10. 2022Aktualizováno27. 10. 2022, 14:53|

„Už dost, chceme ochranu.“ Pařížští policisté se po dalším útoku bouří

Policejní stanice na pařížském předměstí Champigny-sur-Marne přestála v noci na neděli útok asi čtyř desítek neznámých ozbrojených lidí, kteří budovu napadli s kovovými tyčemi a házeli po ní pyrotechniku a další předměty. Dovnitř se útočníci nedostali, nikdo z policistů nebyl zraněn. Ministr vnitra naznačil, že případ souvisí s drogovou kriminalitou. Jedná se už o devátý vážný útok na policisty v tomto roce a ti se proto dožadují lepší ochrany.
13. 10. 2020|