TÉMA

Jiří Němec

Na brněnské pedagogické fakultě končí jeden z učitelů kvůli údajnému obtěžování studentek

Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity v Brně se dohodla na rozvázání pracovního poměru s jedním z učitelů podezřelých z nevhodného chování ke studentkám. Rektor Martin Bareš nařídil celouniverzitní kontrolu studentského hodnocení jednotlivých předmětů od roku 2019 do současnosti. Podle tiskové zprávy univerzity bude kontrola hotová do konce února. Hodnocení jsou anonymní a mohou kromě sexuálního obtěžování ukázat i na další případy nevhodného chování.
7. 2. 2023|

Masarykova univerzita řeší obtěžování studentek. Lyžařské kurzy byly jak lovná sezona, popsaly

Společné opíjení v sauně se studentkami a přemlouvání k sexu. Brněnská Masarykova univerzita řeší podezření z obtěžování a nevhodného chování ze strany dvou vyučujících na Pedagogické fakultě, konkrétně na katedře tělesné výchovy. Případy obtěžování se objevily i na univerzitě v Liberci, Olomouci nebo v Praze. V Brně se ale první zmínky o nevhodném chování dvou pedagogů a přemlouvání studentek k sexu datují až do roku 2013. Pro pořad 168 hodin natáčel Jaroslav Hroch.
6. 2. 2023|

Reportéři ČT: Fotil přátele svých rodičů. Ondřej Němec zachytil zrod českého disentu 70. let

V lednu před 46 lety začaly represe komunistického režimu proti jeho odpůrcům. 6. ledna skončil ve vězení Václav Havel, jeden z ideových tvůrců Charty 77, jejíž text krátce předtím vznikl. Obrazových svědectví z té doby je velmi málo. Tehdy sedmnáctiletý učeň reprodukční grafiky Ondřej Němec si fotil jen tak pro sebe lidi z undergroundu a intelektuály kolem Václava Havla, blízkého přítele svých rodičů. Jeho autentické svědectví z té doby zpracoval pro Reportéry ČT David Vondráček.
10. 1. 2023|

Senátorem za obvod Znojmo bude Tomáš Třetina. Ve druhém kole porazil Jana Groise

Senátorem ve volebním obvodu Znojmo bude Tomáš Třetina (TOP 09), který získal 54,57 procenta hlasů. Vyplývá to z údajú ČSÚ. Druhý Jan Grois (ČSSD, za SOM) dostal 45,42 procenta hlasů. Druhého kola voleb se zúčastnilo 20,67 procenta voličů, o týden dříve hlasovalo 41,74 procenta.
10. 10. 2020Aktualizováno10. 10. 2020, 17:11|