TÉMA

Spojenci - Koalice pro Olomoucký kraj

Plumlov chystá opravu fasády památkově chráněného zámku. Vypíše kvůli tomu sbírku

Radnice v Plumlově na Prostějovsku plánuje už letos zahájit opravu fasády severní strany tamního zámku, který je národní kulturní památkou. Práce na stěně směřující do nádvoří si vyžádají více než sto milionů korun. Část nákladů pokryje dotace ve výši 57 milionů z evropských fondů. Radnice současně 1. března vypíše i veřejnou sbírku a o příspěvek požádala i Olomoucký kraj. Několik milionů poskytne ze svého rozpočtu, řekla starostka Gabriela Jančíková (KDU-ČSL). Podle ní by oprava severní fasády mohla být dokončena za tři až čtyři roky.
29. 2. 2024|

Spory o zemědělskou půdu u Hněvotína končí, kraj už tam biomedicínské centrum nechce

Nové vedení Olomouckého kraje souhlasí s rozhodnutím soudu, který zrušil možnost záboru 44 hektarů kvalitní orné půdy u Hněvotína pro biotechnologické centrum. Hejtmanství nepodá kasační stížnost, investor nemůže začít s přípravou stavby.
8. 3. 2021|

Budoucí vedení Olomouckého kraje schválilo koaliční smlouvu

Zástupci Pirátů, STAN, Spojenců - Koalice pro Olomoucký kraj a ODS odsouhlasili rámcovou podobu koaliční smlouvy pro Olomoucký kraj. K podpisu má být dokument připraven v pátek. V zastupitelstvu o 55 křeslech získá tato koalice většinu 32 hlasů, do opozice zamíří ANO a SPD. Ustavující zasedání krajského zastupitelstva je svoláno na příští pátek. Nynější hejtman Ladislav Okleštěk (ANO) i Suchánek jsou ale nakaženi koronavirem.
21. 10. 2020Aktualizováno21. 10. 2020, 22:01|

Hejtmanem Olomouckého kraje se nejspíš stane Josef Suchánek. Budoucí koalice podepsala memorandum

Memorandum o spolupráci v Olomouckém kraji podepsali v pondělí zástupci Pirátů se STAN, ODS a Spojenci-Koalice pro Olomoucký kraj. Hejtmanem se podle něj stane lídr Pirátů a STAN Josef Suchánek, dosavadní ředitel Správy kolejí a menz Univerzity Palackého. V pětapadesátičlenném zastupitelstvu získá tato koalice většinu 32 hlasů. Vítězné hnutí ANO zůstane společně s SPD v opozici.
12. 10. 2020Aktualizováno12. 10. 2020, 18:36|

Piráti, STAN, Spojenci a ODS se v Olomouckém kraji dohodli na memorandu o koalici

Zástupci Pirátů, STAN, Spojenců –⁠ Koalice pro Olomoucký kraj a ODS se v neděli v Olomouci dohodli na návrhu memoranda o vytvoření krajské koalice. Návrh projednají orgány stran, a pokud ho schválí, tak bude memorandum připraveno k podpisu v pondělí odpoledne. Po večerní schůzce to oznámil lídr Pirátů a STAN Josef Suchánek.
11. 10. 2020|

Koalice v Olomouckém kraji získává obrysy. ODS se přiklonila k Pirátům, STAN a Spojencům

Občanští demokraté chtějí o sestavení koalice v Olomouckém kraji jednat s Piráty, STAN a Spojenci – Koalicí pro Olomoucký kraj, tedy bez vítězného hnutí ANO. V pátek o tom rozhodla regionální rada ODS. Podle předsedy regionálního sdružení ODS Michala Záchy nebyl termín jednání zatím stanoven. Případná koalice ODS, Pirátů a STAN se Spojenci – Koalicí pro Olomoucký kraj by v 55členném zastupitelstvu měla většinu 32 hlasů.
9. 10. 2020|