TÉMA

Těžký průběh

Léčba covidu v zahraničí zatěžuje pojišťovny. Komplikovaný průběh stojí miliony, karanténa desetitisíce

Komplikované případy onemocnění covidem v exotických zemích a repatriační lety do České republiky stály pojišťovny v loňském roce desítky milionů korun. První milionové případy už se objevily i letos. České televizi to potvrdily největší tuzemské pojišťovny. Zdražovat pojistné ale zatím neplánují.
25. 1. 2022|

Těžký průběh covidu zvyšuje riziko úmrtí v následujícím roce, ukázala studie

U pacientů, kteří přežili těžký průběh onemocnění covid-19, existuje asi dvakrát vyšší riziko, že zemřou v následujícím roce, než u lidí, kteří se koronavirem nenakazili vůbec nebo měli jen mírný průběh nemoci. Vyplývá to ze studie, kterou zveřejnil odborný časopis Frontiers in Medicine.
2. 12. 2021|

Na konci října bude podle statistiků v nemocnicích pět set pacientů s covidem, zlomek loňského počtu

Pokud významně nestoupne reprodukční číslo, bude na konci října denně přibývat dva tisíce lidí nakažených covidem-19 a třicet pacientů, které tato nemoc přivede na nemocniční lůžko. Celkem bude obsazeno kolem pěti set lůžek, očekává Ústav zdravotnických informací a statistiky. Ředitel ústavu Ladislav Dušek zopakoval, že vývoj epidemie odpovídá realistické variantě ze tří scénářů, které ÚZIS představil v létě. Ministerstvo se zatím nechystá zpřísňovat opatření, mohlo by se to změnit, bude-li přibývat více než 75 nakažených na sto tisíc obyvatel za týden.
5. 10. 2021Aktualizováno5. 10. 2021, 22:42|

Považovali se za zdravé či v dobré fyzické kondici. Přesto skončili s těžším průběhem covidu v nemocnici

Počet pozitivně testovaných rapidně stoupá. Včera jich bylo kolem čtyř a půl tisíce. Aktuálně se s onemocněním v Česku potýkají desítky tisíc lidí. Od března se už v Česku prokázal covid-19 u více než 90 tisíc lidí. Více je teď i těžkých případů. Týkají se i lidí, kteří jsou jinak v dobré fyzické kondici.
8. 10. 2020|