TÉMA

SNK1

Strany schválily dohodu, Karlovarský kraj má jistou koalici. Hejtmanem bude exprimátor Kulhánek

Karlovarský kraj se dočkal nové koalice. Blok kolem STAN a politici, kteří byli zvoleni na společné kandidátce ODS a lidovců, potvrdili dohodu o společné vládě v regionu. V koalici bude sedm politických uskupení, hejtmanem bude volební lídr STAN a bývalý karlovarský primátor Petr Kulhánek (KOA). V opozici skončí navzdory výraznému volebnímu vítězství ANO a také SPD.
9. 12. 2020Aktualizováno9. 12. 2020, 18:54|

Karlovarský kraj zůstává bez vedení, zastupitelé ho nezvolili ani napopáté

Dva měsíce od voleb a po pěti jednáních ustavující zastupitelstvo nezvolilo vedení Karlovarského kraje. Dohoda mezi blokem 21 zastupitelů ze STAN, Pirátů, Místních, VOK a SNK1 a blokem K5 složeným z ODS a KDU-ČSL a jednou zastupitelkou zvolenou za SNK1 stále není uzavřená a naráží na neshody v personálním obsazení rady. Další jednání bude v pondělí 14. prosince.
7. 12. 2020|

Karlovarský kraj ani na třetí pokus nezvolil své vedení

Zastupitelé Karlovarského kraje ani na třetí pokus nezvolili nové krajské vedení. Aktuálně jde o jediný kraj bez domluvené koalice. Přes shodu na programu i koaliční smlouvě si stále nárokuje křeslo hejtmana blok 21 zastupitelů za STAN, Piráty, Místní, Volby pro kraj (VOK) a SNK1 i koalice ODS a KDU-ČSL. Další jednání zastupitelstva bylo přerušeno, sejde se 1. prosince.
26. 11. 2020|

Koalice v Karlovarském kraji je v nedohlednu. ODS chce post hejtmana, ostatní strany nabídly jen náměstka

Téměř měsíc a půl po volbách nejenže nemá Karlovarský kraj dohodnutou novou koalici, není ani jasno v tom, kdo by ji měl sestavit. Vyjednávání bloku stran kolem STAN a Pirátů s ODS a lidovci prozatím skončilo. ODS, přestože ve volbách nedosáhla výrazného úspěchu, chce post hejtmana. Ostatní strany, které doufají v sestavení koalice, to odmítly a nabídly občanským demokratům a lidovcům nanejvýš pozici prvního náměstka.
16. 11. 2020|

Zastupitelé Karlovarského kraje složili slib. Na ustavujícím zasedání ale nevolili vedení

Noví zastupitelé Karlovarského kraje ve čtvrtek složili slib. Na ustavujícím zasedání ale nevolili nové vedení kraje, jednání o koalici totiž stále pokračují. Blok 21 zastupitelů ze STAN, Pirátů, Volby pro kraj, Místních a SNK1 jedná o koalici s ODS a KDU-ČSL. Aktuálně jde o jediný kraj bez domluvené koalice. Dohodnout ji chtějí do týdne. Za týden by také mělo jednání zastupitelů pokračovat.
12. 11. 2020|

Karlovarská Volba pro kraj se štěpí v názoru na vyjednávání, část chce odejít z bloku

Koalice Volba pro kraj + Karlovaráci, která v krajských volbách získala tři mandáty, se názorově rozštěpila. Část Karlovaráků chce odejít z trojbloku se STAN a Piráty a jednat samostatně. Předseda Karlovaráků, lídr kandidátky a člen společného vyjednávacího týmu Josef März chce spojenectví se STAN a Piráty zachovat, oproti tomu místopřeseda Karlovaráků Miroslav Vaněk považuje trojblok za nefunkční projekt.
9. 10. 2020|

Jednání o koalici v Karlovarském kraji uvázla, hnutí Místní chce do opozice

Jednání o sestavení krajské koalice v Karlovarském kraji uvázla na mrtvém bodu. Místní – Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj měst a obcí v úterý oznámili, že půjdou do opozice. Zdůvodnili to tím, že nechtějí být nástrojem politikaření velkých stran. Bez jejich hlasů v zastupitelstvu ale nemůže ani ANO s ODS, ani STAN s Piráty a Volbou pro Karlovarský kraj (VOK) sestavit koalici.
6. 10. 2020|