TÉMA

Milotice

ŘSD zahájilo stavbu Palačovské spojky, má ulevit dopravě u Valašského Meziříčí

Začala výstavba takzvané Palačovské spojky. Pětikilometrová silnice propojí Valašsko a s ním i Zlínský kraj s dálnicí D48. Předpokládaná cena stavby je přes dvě miliardy korun. Spojka by měla začít sloužit řidičům za tři roky, řekl generální ředitel ŘSD Radek Mátl. Ulevit tak má dopravě v okolí Valašského Meziříčí.
5. 6. 2023Aktualizováno5. 6. 2023, 16:20|

Vejdělek natáčí Aristokratku ve varu. Slibuje legraci a milostné eskapády

Filmová rodina Kostkových se vrátila na své chátrající rodové sídlo Kostka, ve skutečnosti zámek v Miloticích na Hodonínsku. Režisér Jiří Vejdělek tu totiž natáčí pokračování příběhu „poslední aristokratky“, Aristokratka ve varu vzniká opět podle bestselleru milotického kastelána Evžena Bočka. První snímek před čtyřmi lety vidělo podle tvůrců více než půl milionu diváků.
21. 4. 2023|
Reportéři ČT

Rybáři riskovali zdraví. O tom, že v Bečvě zabíjel ryby kyanid, se dozvěděli až za pět dnů

Před dvěma týdny se v Bečvě stala ekologická katastrofa nevídaných rozměrů. Kdosi vypustil do řeky kyanid, který v ní otrávil tuny ryb. Jeho množství se zatím přesně nezjistilo, ale byly ho zřejmě desítky kilogramů. Ví se, odkud jed do řeky vytekl, ale po konkrétním viníkovi policie stále pátrá. Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) několik dní mlčel, než se k pohromě vyjádřil. Obdivuhodně se zachovali dobrovolníci, především rybáři, kteří neváhali riskovat vlastní zdraví. Případem se zabývala Silvie Kleková v pořadu Reportéři ČT.
6. 10. 2020|