TÉMA

Němčičky

V Němčičkách se šlehalo s obřími žílami. Kroje nechyběly ani ve Vlčnově

Některými obcemi na jihu Moravy dopoledne jako už tradičně na velikonoční pondělí zněl zpěv mladíků a výskot šlehaných dívek. Někde krojovaná chasa vyšlehala děvčata obřími žílami, jak se také označují pomlázky – v Němčičkách na Břeclavsku upletli hned dvě, a to téměř pětadvacetimetrovou a více než šestnáctimetrovou. Na velikonoční obchůzku vyrazil dopoledne i král letošní Jízdy králů ve Vlčnově na Uherskohradišťsku, devítiletý František Janča. V Kyjově se zase koledníci vydali do ulic na voze taženém koňmi a v krojích.
1. 4. 2024Aktualizováno1. 4. 2024, 16:11|

Podmínka bývalému starostovi Němčiček za poškození věřitele v případu bobové dráhy je pravomocná

Olomoucký vrchní soud pravomocně potvrdil bývalému starostovi Němčiček na Břeclavsku Petrovi Slezákovi dvouletý trest s podmínečným odkladem na tři roky za poškození věřitele při složitých majetkových transakcích kolem stavby bobové dráhy v Němčičkách. Naopak na žádost žalobce soud další část případu týkajícího se podvodu vrátil zpět k brněnskému krajskému soudu, který bývalého starostu za tento trestný čin původně zprostil obžaloby.
30. 11. 2021|

Bývalý starosta Němčiček dostal kvůli bobové dráze podmínku za poškození věřitele

Krajský soud v Brně nepravomocně uložil bývalému starostovi Němčiček na Břeclavsku Petru Slezákovi podmínku za poškození věřitele. Trestný čin se odehrál při složitých majetkových transakcích kolem stavby bobové dráhy v Němčičkách. Stíhání Slezáka a podnikatele Jana Odehnala pro úvěrový podvod soud zastavil. Odehnal tak odešel od soudu bez trestu.
6. 10. 2020|