TÉMA

Květa Vinklátová

Oprava Kulturního centra Lidové sady v Liberci se prodraží asi o 75 milionů

Připravovaná rekonstrukce Kulturního centra Lidové sady v Liberci bude téměř o 40 procent dražší, než se původně předpokládalo. Hlavně kvůli požadavkům památkářů a také hasičů se cena zvýšila z původně odhadovaných dvou set milionů korun na 275 milionů. Stavbu financuje kraj, na projekt se podařilo získat dotaci 121 milionů, krajští zastupitelé ale museli schválit víc peněz na spolufinancování. Částka se zvýšila z původních 79 milionů korun na 154 milionů korun.
28. 11. 2023|

Libereckým hejtmanem je potřetí za sebou Půta

Už třetí funkční období v řadě pozici hejtmana Libereckého kraje bude vykonávat lídr Starostů pro Liberecký kraj Martin Půta (SLK). Pro dosavadního hejtmana hlasovalo na ustavujícím zasedání 30 z 44 přítomných zastupitelů. Krajská koalice SLK, Pirátů a ODS disponuje 32 mandáty.
3. 11. 2020Aktualizováno3. 11. 2020, 18:40|

Půta pokračuje v čele Libereckého kraje, jeho Starostové mají smlouvu s Piráty a ODS

Povolební vyjednávání v Libereckém kraji skončilo a strany, které spolu chtějí v regionu příští čtyři roky vládnout, podepsaly koaliční smlouvu. Zaručuje Martinu Půtovi (SLK) třetí období v pozici hejtmana a Starostové pro Liberecký kraj zároveň budou mít v radě většinu. Zbylá křesla si rozdělí Piráti a ODS, v opozici bude SPD a také ANO.
28. 10. 2020|

Půta bude nadále libereckým hejtmanem, Starostové pro Liberecký kraj se spojí s Piráty a ODS

V čele Libereckého kraje bude už třetí volební období v řadě stát Martin Půta z vítězného hnutí Starostové pro Liberecký kraj. Podle dohody s Piráty a ODS budou mít SLK, kteří volby vyhráli s náskokem 20 procentních bodů na druhé ANO, v radě většinu pěti míst. Piráti a ODS budou mít po dvou radních. Do konce příštího týdne chtějí partneři připravit koaliční dohodu a programové prohlášení, aby je mohli schválit zástupci všech tří stran, avizoval Půta.
6. 10. 2020Aktualizováno6. 10. 2020, 20:43|