TÉMA

HDK

Hradec Králové chce kvůli zpoždění stadionu uplatnit sankce. K žádnému nedošlo, tvrdí zhotovitel

Magistrát Hradce Králové začne po konsorciu stavebních firem, které staví fotbalový stadion, vymáhat smluvní penále za zpoždění. České televizi to řekla primátorka Pavlína Springerová (HDK). Podle ní měl být stadion hotový do konce června, ale stále není. Zhotovitel tento termín neuznává.
16. 8. 2023|

SeČTeno z Královéhradeckého kraje: Přístup lidí k chataření se mění

Popularita chat a chalup v okolí Hradce Králové během pandemie covidu výrazně narostla. Teď  zájem o nové rekreační nemovitosti pomalu upadá. A mění se i přístup lidí k chataření. Z původně rekreačních nemovitostí se stále častěji stávají domky k trvalému užívání. Natáčel o tom pořad SeČTeno.
11. 8. 2023|

Hradec Králové má dohodu o stadionu, k odehrání sobotního zápasu zbývá ještě kolaudace

Hradečtí zastupitelé v úterý schválili dohodu mezi městem a stavebním konsorciem o převzetí a užívání části přestavěného fotbalového stadionu. Pro dohodu hlasovalo 25 z 28 přítomných zastupitelů, oznámil mluvčí magistrátu Petr Vinklář. Jde o významný krok k tomu, aby se mohl 5. srpna na stadionu odehrát první domácí soutěžní zápas FC Hradec Králové. Zbývá ještě kolaudace takzvané fotbalové části arény, kterou by mohl mít zhotovitel do konce pracovního týdne.
1. 8. 2023|

Hradeckému stadionu schází kolaudace. První zápas zřejmě umožní dohoda se stavební firmou

Vedení Hradce Králové našlo řešení, které by 5. srpna umožnilo odehrání prvního soutěžního zápasu FC Hradec Králové na dokončovaném multifunkčním fotbalovém stadionu. Odehrání prvoligového zápasu s Dynamem České Budějovice by měla umožnit dohoda mezi městem a zhotovitelem, a to i přesto, že stavba jako celek zatím nebude mít všechny potřebné zkoušky a nebudou odstraněny všechny vady a nedodělky, řekli ve středu zástupci města.
26. 7. 2023|

Vedení Hradce Králové dělí spory. Radní Holásek žádá post náměstka, primátorka změny nechce

Koalice na radnici v Hradci Králové se poprvé od voleb otřásá. Radní a senátor Jan Holásek si nečekaně řekl o funkci náměstka primátorky, která už je však obsazená. U kolegů proto narazil. Jeho uskupení, Rozvíjíme Hradec, je součástí vedení. Vloni na podzim přitom senátor nabídku funkce náměstka dostal, ale odmítl ji.
24. 4. 2023|

Rušení poboček pošt je poslední varianta před insolvencí, řekl Letocha. Mračková Vildumetzová kritizovala jednání Rakušana

Rušení tří set poboček je poslední možná varianta, která poště zbyla pro to, abychom se nemuseli obávat insolvence, uvedl v pořadu 90' ČT24 poslanec Petr Letocha (STAN). Podotkl, že vláda podnikala kroky již loni, jen nebyly vidět. Podle poslankyně opozičního hnutí ANO Jany Mračkové Vildumetzové však vláda s nikým dopředu nejednala. Kritizovala také jednání ministra vnitra Víta Rakušana (STAN), který podle ní nekomunikuje.
19. 4. 2023Aktualizováno19. 4. 2023, 23:16|

Hradec Králové má dohodnutou koalici pěti uskupení, primátorkou bude Springerová

Hradec Králové má dohodnutou novou radniční koalici. Ačkoli se v říjnu zdálo, že ze spojenectví Hradeckého demokratického klubu, ODS, Pirátů, Rozvíjíme Hradec a Změny pro Hradec nebude nic, nakonec v radě usednou zástupci těchto stran. Primátorkou by měla být prorektorka Univerzity Hradec Králové Pavlína Springerová (HDK). Smlouvu podepíšou představitelé stran v pondělí. Hradec Králové je posledním z krajských i všech dalších statutárních měst, nepočítáme-li Prahu, kde se podařilo koalici dojednat.
8. 11. 2022|

Primátorem Teplic se stal Jiří Štábl, koalici uzavřelo ANO s ODS. Bez nového vedení zůstává Praha a Hradec Králové

Primátorem Teplic zastupitelé zvolili Jiřího Štábla z vítězného ANO. Koalici uzavřelo ANO s ODS. V zastupitelstvu o 27 členech má koalice 17 hlasů. Poprvé od roku 1994 nemají občanští demokraté v lázeňském městě primátora, respektive starostu. Bez nového vedení zůstávají poslední dvě z 27 statutárních měst v ČR. Dohoda stále není v Praze a Hradci Králové.
7. 11. 2022Aktualizováno7. 11. 2022, 19:10|

ODS v Hradci Králové chce změnu v původně dojednané pětikoalici. Navrhuje přibrat ANO

ODS v Hradci Králové navrhuje jednání o vytvoření široké koalice včetně vítězného hnutí ANO. ODS také odmítá rozdělení gescí v téměř dojednané pětikoalici. Vyplývá to z tiskové zprávy ODS k povolebnímu vyjednávání v Hradci Králové. Podle původních plánů měla být pětikoaliční dohoda podepsána 24. října krátce před ustavujícím zasedáním zastupitelstva města.
19. 10. 2022|

Radní v Hradci Králové upozornili na podezřelou studii o splavnění Labe, vítězem tendru je firma exministra dopravy

Podezření na střet zájmů mají někteří radní v Hradci Králové v případě veřejné soutěže na studii o plavbě na Labi. Vítězem tendru se staly Středoevropský institut pro rozvoj dopravy (SIRDO) s firmou Aquatis. Šéfem institutu je přitom bývalý ministr dopravy Vladimír Kremlík, který je zároveň poradcem jednoho z náměstků primátora, Jiřího Bláhy (ODS). A to přímo ve věci budoucího splavnění Labe.
13. 6. 2022|

Jičínská nemocnice má nový vjezd za téměř padesát milionů. Pacienti mají k dispozici i lékárnu

Krajská Oblastní nemocnice v Jičíně má nový hlavní vjezd do areálu za 48 milionů korun, informovali o tom zástupci Královéhradeckého kraje. Součástí modernizace vrátnice byla i stavba lékárny. Právě ta v nemocnici chyběla a pacienti museli chodit až do více než půl kilometru vzdálené lékárny. Realizace investice začala na podzim 2019 demolicí staré vrátnice.
3. 8. 2021|

Krajský radní Fink se nechal přednostně očkovat i se ženou. Bude dobrovolnice, šlo o promo, tvrdí

Vakcínu proti covidu-19 dostal minulý týden v nemocnici ve Dvoře Králové nad Labem radní pro zdravotnictví Královéhradeckého kraje lékař Zdeněk Fink (HDK). Zdravotníci  zároveň přednostně očkovali i jeho manželku, bývalá ředitelka hradeckého divadla Drak přitom nepatří do žádné z prioritních skupin. Opozice postup kritizuje, sám radní to za protekci nepovažuje.
12. 1. 2021|

Královéhradecký kraj má nové vedení, hejtmanem je Červíček

Novým hejtmanem Královéhradeckého kraje se stal lídr koalice ODS, STAN a Východočeši Martin Červíček (ODS). Na ustavujícím jednání ho zastupitelé zvolili většinou 29 z 45 hlasů. Senátor, bývalý policejní ředitel a dosavadní první náměstek hejtmana pro dopravu a silniční hospodářství v čele hejtmanství nahradil Jiřího Štěpána z ČSSD, která po říjnových volbách skončila v opozici.
2. 11. 2020Aktualizováno2. 11. 2020, 13:11|

V Královéhradeckém kraji zřejmě povládne čtyřkoalice v čele s ODS, hejtmanem by měl být Červíček

Na vedení Královéhradeckého kraje se předběžně dohodly čtyři politické subjekty v čele s ODS. Vítězná koalice ODS, STAN a Východočeši by měla vytvořit koalici s Piráty, Koalicí pro Královéhradecký kraj (KDU-ČSL, VPM, Nestraníci) a se Spojenci pro Královéhradecký kraj (TOP 09, HDK, LES). V 45členném zastupitelstvu budou mít 27 hlasů, oznámili politici. Hejtmanem by měl být senátor, dosavadní náměstek hejtmana pro dopravu a bývalý policejní prezident Martin Červíček (ODS).
5. 10. 2020Aktualizováno5. 10. 2020, 19:36|