TÉMA

Martin Tomášek

Nejvyšší soud potvrdil podmínku pro neurologa Tomáška za gynekologická vyšetření bez souhlasu

Nejvyšší soud potvrdil podmíněný trest neurologovi Martinu Tomáškovi, který gynekologicky vyšetřoval epileptické pacientky bez jejich náležitého souhlasu. Soud odmítl lékařovo dovolání. Tomášek se snažil zvrátit půlroční podmínku, kterou mu v únoru uložil Vrchní soud v Praze.
21. 11. 2022|

Neurolog Martin Tomášek dostal podmíněný trest za gynekologická vyšetření, ordinuje dál

Soud v úterý pravomocně uložil pražskému neurologovi Martinu Tomáškovi půlroční podmínku za to, že gynekologicky vyšetřoval epileptické pacientky bez jejich náležitého souhlasu. Léčit mu nezakázal, ačkoliv to požadovala státní zástupkyně. Čtveřici poškozených žen, které podle znalců trpí posttraumatickou stresovou poruchou, odkázal trestní soud s jejich nároky na milionové odškodné do občanskoprávního řízení.
8. 2. 2022Aktualizováno8. 2. 2022, 11:25|

Ostravský senátor Koliba končí, vystřídá ho Šimetka nebo Jiříček

Peter Koliba (ANK 2020, dříve ANO) post senátora v obvodu Ostrava-město neobhájil, nezískal ani tři procenta hlasů. Ve druhém kole se utkají nový kandidát hnutí ANO Zdeněk Jiříček s Ondřejem Šimetkou (za ODS). Oba si udrželi velký náskok před ostatními, v prvním kole ale skončili s poměrně těsným výsledkem. Oba získali skoro 22 procent hlasů. K senátním volbám přišlo v obvodu č. 72 celkem 34,7 procenta voličů, o dva procentní body víc než v roce 2014.
3. 10. 2020|