TÉMA

Karel Deutscher

Lidé blokovali silnici mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem. Chtějí bezplatný souběžný úsek dálnice

Starostové a zástupci obcí a měst ležících podél dálnice D56 mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem v Žabni symbolicky blokovali dopravu na souběžné silnici. Chtěli tak upozornit na situaci, kdy spousta řidičů zpoplatněnou dálnici objíždí přes okolní obce, což tam zhoršuje bezpečnost obyvatel, znečišťuje ovzduší a zvyšuje hluk.
19. 11. 2020|

Politici z Frýdku-Místku nepředražili čištění příkopů. Soud o tom rozhodl po pěti letech

Zprošťujícím rozsudkem soudu skončila po sedmi letech od začátku policejního vyšetřování kauza údajného předraženého čištění příkopů kolem cest ve Frýdku-Místku. Za zhruba čtyři kilometry město zaplatilo přes šest milionů korun. Podle soudu ale žalovaný skutek není trestným činem. Všichni souzení, mezi kterými byli i primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký a dva bývalí primátoři, od začátku jakékoliv pochybení odmítají.
5. 11. 2020|

Příští týden se ve Frýdku-Místku o post utká senátor Carbol se starostkou Pešatovou

Ve druhém kole senátních voleb ve Frýdku-Místku proti sobě budou stát obhajující senátor Jiří Carbol (KDU–ČSL) s kandidátkou hnutí STAN Helenou Pešatovou. Zájem o senátorský post letos mělo deset kandidátů, jedná se o historicky nejvyšší číslo. V obvodu Frýdek-Místek přišlo o budoucích senátorech hlasovat přes 36 procent voličů.
3. 10. 2020|