TÉMA

Marek Ošťádal

Některé obce vyhlásily při volbách i místní referenda. Rozhoduje se o stavbě zoo nebo průmyslového komplexu

Společně s komunálními a senátními volbami konají některé obce také referenda o lokálních tématech. Do půlky září jich ministerstvo vnitra registrovalo jedenáct, tedy o jedno více než v předchozích komunálních a senátních volbách v roce 2018. Podle pátečních údajů na stránkách ministerstva vnitra se referenda mají konat ve 13 obcích. Seznam nezahrnuje obec Kalek na Chomutovsku, tamní starosta Tomáš Nedvěd ale potvrdil, že referendum se v obci koná. Referend je tak dle dostupných informací celkem 14.  Hlasuje se o možných výstavbách, změnách územních plánů nebo pronájmu rybníka. V Janově na Svitavsku lidé rozhodují, jestli v jejich obci vznikne nová zoo.
23. 9. 2022Aktualizováno23. 9. 2022, 17:13|

Senátorem za Olomouc bude Marek Ošťádal ze STAN

Senátorem ve volebním obvodu Olomouc bude starosta obce Náklo Marek Ošťádal (STAN). Ve druhém kole senátních voleb získal 68,76 procenta hlasů. Druhý Jan Zahradníček (ANO) dostal 31,23 procenta hlasů.
10. 10. 2020|

Senátní duel na Olomoucku: O křeslo v horní komoře se utkají Marek Ošťádal a Jan Zahradníček

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola a kteří tak mají reálnou šanci stát se zákonodárci v horní komoře parlamentu. V obvodu číslo 66 – Olomouc se utkají starosta obce Náklo Marek Ošťádal (STAN) se starostou Medlova a náměstkem olomouckého hejtmana Janem Zahradníčkem (ANO). Pro Ošťádala hlasovalo v prvním kole 26,6 procenta voličů, pro Zahradníčka pak 22,44 procenta voličů. Účast dosáhla 36,21 procenta. O tom, kdo z kandidátů nakonec místo v Senátu získá, se rozhodne ve druhém kole, které bude v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.
7. 10. 2020|

O olomoucké křeslo v Senátu se utkají starostové Ošťádal (STAN) a Zahradníček (ANO)

Olomoucko budou v Senátu reprezentovat buď starosta obce Náklo Marek Ošťádal (STAN), nebo starosta obce Medlov a dosavadní náměstek olomouckého hejtmana Jan Zahradníček (ANO). Ani jeden z nich nemůže doufat v podporu některých kandidátů, kteří vypadli v prvním kole. Ti avizovali, že rozhodnutí ponechají na voličích.
3. 10. 2020|