TÉMA

Stanislav Holobrada

Konec nejistoty v nemocnicích. Zástupci vlády a zdravotníků podepsali dohodu o platech

Zástupci vlády a zdravotníků podepsali dohodu s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, která by měla ukončit prosincový protest lékařů. Jejich krok v některých nemocnicích výrazně omezil provoz, byla odložena plánovaná vyšetření nebo operace. Viceprezident České lékařské komory Jan Přáda po podpisu dohody lékaře v nemocnicích vyzval, aby výpovědi z přesčasové práce stáhli. Někteří ale již prohlásili, že tak navzdory dohodě udělat nehodlají.
8. 12. 2023Aktualizováno8. 12. 2023, 21:03|

Válek chce projednat covidové náhrady pro nemocnice, pro opozici to není téma

Příští týden se znovu sejde sněmovna. V prvním čtení by poslanci mohli hlasovat i o předloze, která umožní vyplatit nemocnicím kompenzace za koronavirovou epidemii v loňském roce. Podle ministerstva zdravotnictví je dobré mít pojistku, zástupci opozice a pojišťoven nepovažují covidové náhrady za téma.
19. 2. 2023|

Nemocnice kvůli covidu omezují návštěvy, plošná opatření ministerstvo neplánuje

Zdravotníci v posledních sedmi dnech odhalili 22 715 pozitivních odběrů na covid. V porovnání s předcházejícím týdnem je to zhruba o tři tisíce víc. Podle hlavní hygieničky Pavly Svrčinové je ale aktuální vlna na vrcholu a čísla by měla brzy začít klesat. A to i v nemocnicích, kde se teď s koronavirem léčí přes tisíc lidí. Některá zařízení kvůli epidemické situaci už omezila návštěvy nebo nařídila nošení respirátorů.
29. 7. 2022|

Do druhého kola v Příbrami postupuje Štěpánek a Burian. O jeho postupu rozhodlo 26 hlasů

V senátním obvodu Příbram postoupili do druhého kola Petr Štěpánek ze STAN a Jiří Burian z ODS. Štěpánek s 21,98 procenta hlasů postoupil s přehledem, zato zápas o druhé místo byl těsný. Stanislav Holobrada (ČSSD) získal 16,13 procenta hlasů, takže rozdíl mezi ním a stávajícím senátorem za osmnáctý senátní obvod Jiřím Burianem s 16,19 procenta hlasů byl jen v rozpětí desetinných čísel – konkrétně šlo o pouhých 26 hlasů.
4. 10. 2020|