TÉMA

Praktici

Karlovarsku chybí letečtí záchranáři. Zasahovat by mohli začít už příští rok, tvrdí Válek

Letecká záchranná služba by mohla začít fungovat v Karlovarském kraji v příštím roce. Sídlo by měla na karlovarském letišti a provozovat by ji měla zřejmě armáda. Kraj by ji mohl zajistit do půlroku od chvíle, kdy bude znát přesné podmínky, což by mohlo být do dvou týdnů. Na Karlovarsku je i nedostatek dalších zdravotníků, zejména praktických lékařů a pediatrů.
9. 8. 2023|

Druhý den po sobě přibylo pod 200 nakažených. Dokončené očkování má přes dva miliony lidí

V pátek mělo pozitivní výsledek 180 testů na covid-19. Bylo jich opět méně než v předchozím týdnu a nepatrně méně i ve srovnání se čtvrtkem. Denní přírůstky jsou nyní na úrovni odpovídající loňskému srpnu. Reprodukční číslo udávající tempo šíření – nebo spíše slábnutí – epidemie je na hodnotě 0,66, která je vůbec nejnižší za celou její dobu. Nárok na množství preventivních testů bude v červenci stejný jako nyní - 4 antigenní a 2 PCR testy. České televizi to řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).
12. 6. 2021Aktualizováno12. 6. 2021, 20:24|

Do Česka míří téměř milion vakcín proti chřipce. O patnáct procent víc než loni

Do Česka před nadcházející chřipkovou sezonou zamířilo bezmála 900 tisíc vakcín proti chřipce. Informovali o tom zástupci Všeobecné zdravotní pojišťovny, jejímiž klienty je zhruba 60 procent Čechů. Oproti loňskému roku je dávek víc o patnáct procent a praktici kvůli koronaviru očekávají i vyšší zájem o očkování. Vakcína sice před covidem-19 nechrání, může ale chránit organismus před oslabením.
29. 9. 2020|