TÉMA

Hygienická opatření

Cestovní kanceláře se chystají na turistickou sezonu. Za hranice plánuje vyrazit až milion Čechů

Cestovní kanceláře s optimismem vyhlížejí začátek turistické sezony. Někteří z prodejců hlásí oproti loňsku až trojnásobný zájem o letní dovolenou. Dovolenkáři si podle nich zvykli na protikoronavirová opatření, podle odhadů cestovních kanceláří má o dovolenou u moře letos zájem až jeden milion Čechů. Při cestování jim přitom pravděpodobně budou pomáhat covidové pasy, jejichž koncept chystá EU.
11. 4. 2021|

Hygienu vede Pavla Svrčinová. Má za sebou kontroverze, priority představí v týdnu

Jarmilu Rážovou nahradila na postu hlavní hygieničky pověřená Pavla Svrčinová. Resort na místo zároveň vypsal výběrové řízení, ale důvody už dřív ohlášené výměny ministr zdravotnictví doteď nekomentoval. Premiér od dosavadní šéfky moravskoslezské hygieny očekává, že se stane mediální tváří, které lidi uvěří. Své priority má představit v průběhu týdne.
15. 3. 2021|

Volební týden je tady. Strany i jednotlivci se utkají o moc v krajích a o křesla v Senátu

Česko vstoupilo do volebního týdne. Lidé rozhodnou o tom, kdo zasedne ve vedení třinácti krajů a kdo zaplní křesla třetiny Senátu. Volební místnosti se otevřou tradičně v pátek a v sobotu, tentokrát ale do volebního klání vstoupil i koronavirus, a to na ryze praktické úrovni; už ve středu a ve čtvrtek totiž odevzdají hlas lidé, kteří jsou v karanténě nebo izolaci. Volit budou speciálním způsobem.
28. 9. 2020|