TÉMA

Gay

Janktův coming out může inspirovat, čekají ho zřejmě i nepěkné věci, shodují se novináři. Dle Vízka měl počkat

Coming out českého fotbalového reprezentanta Jakuba Jankta v týdnu zaujal vrcholový fotbalový svět. Podle šéfredaktora magazínu Hattrick Pavla Procházky zejména proto, že Jankto je zatím nejvýraznějším aktivním hráčem, který takový krok učinil. Redaktor Deníku N Filip Titlbach věří, že Jankto nyní může inspirovat mladé fotbalisty, i když očekává, že na stadionech zazní i nepěkné věci. Bývalý reprezentant Ladislav Vízek v Událostech, komentářích prohlásil, že Jankto měl s deklarací počkat, protože „lidé to vnímají opravdu zle“.
18. 2. 2023|

Slovenští politici odsuzují dvojnásobnou vraždu namířenou proti LGBT+

Slovenská policie našla střelce, který ve středu večer v centru Bratislavy zabil dva mladé muže, je po smrti. Policisté o tom informovali na Facebooku. K útoku došlo před podnikem Tepláreň, ve kterém se schází místní LGBT+ komunita. Podle zpravodaje ČT na Slovensku Jana Šilhana byl útok pravděpodobně delší dobu plánovaný. Pachatel údajně na Twitteru několik hodin před střelbou zveřejnil manifest namířený například proti Židům či LGBT+ komunitě. Příspěvky na sociální síti zveřejňoval dokonce i po samotném útoku.
13. 10. 2022Aktualizováno13. 10. 2022, 20:23|

„Lidská práva nejsou ideologie.“ Padesátka velvyslanců v Polsku vystoupila na podporu sexuálních menšin

Velvyslanci padesátky zemí včetně Česka a zástupci mezinárodních organizací v Polsku vyjádřili v otevřeném dopise podporu sexuálním menšinám, označovaným anglickou zkratkou LGBTI pro lesby, homosexuály, bisexuály, transgenderové a intersexuální osoby, a poukázali na potřebu usilovat o „nediskriminaci, toleranci a vzájemnou akceptaci“.
28. 9. 2020Aktualizováno28. 9. 2020, 18:42|