TÉMA

Vítězné náměstí

S prázdninami začíná období výluk. Zastavilo se metro, tramvaje i vlaky na některých tratích

V Praze začalo množství výluk veřejné dopravy. Na týden se zastavilo i metro C v centru města, od středy navíc nebude jezdit ani část linky A. Tramvajím zase začala výluka na Vítězném náměstí. Velké výluky začaly s 1. červencem také na železnici. Vlaky nebudou většinu července jezdit z Prahy do Kladna, déle než týden bude výluka i mezi Pardubicemi a Hradcem Králové.
1. 7. 2023|

Praha vypíše tendr na rekonstrukci náměstí Jiřího z Poděbrad. Podobu dostavby Vítězného určí mezinárodní soutěž

Pražští radní schválili vypsání tendru na rekonstrukci náměstí Jiřího z Poděbrad. Práce na úpravách se připravují přes dvacet let. Schválili také, že podoba dostavby Vítězného náměstí v Praze 6 vzejde z mezinárodní architektonické soutěže. Návrh by měl být znám v červnu 2023.
1. 8. 2022|

Konsorcium koupilo od VŠCHT pozemky na Vítězném náměstí. Chce tam kanceláře i obchody

Konsorcium firem Penta Real Estate, Kaprain Group a Sekyra Group koupilo od pražské Vysoké školy chemicko-technologické (VŠCHT) pozemky v západní části Vítězného náměstí v Praze 6 za částku těsně převyšující jednu miliardu korun. Celkem získalo 20 122 metrů čtverečních, tedy převážnou část zastavitelné plochy na takzvaném čtvrtém kvadrantu náměstí mezi ulicemi Evropská a Jugoslávských partyzánů. Penta to uvedla v tiskové zprávě.
1. 11. 2021|

„Kulaťák“ by měl víc sloužit lidem. Radnice Prahy 6 odsouhlasila úpravy Vítězného náměstí

Zastupitelé Prahy 6 v pátek podpořili navrženou koncepci úprav Vítězného náměstí, jejímž autorem je studio Pavel Hnilička Architekti. Požadují zároveň, aby úpravám náměstí předcházelo prodloužení tramvajové trati z Malovanky na Strahov a propojení Evropské a Svatovítské ulice novou silnicí, vyplývá ze schváleného usnesení.
27. 11. 2020|

Jak bude Praha vypadat zítra? IPR představil novou podobu hlavního města

„Praha zítra?“ je název výstavy v Centru architektury a městského plánování pražského Institutu plánování a rozvoje (IPR). V pěti sekcích návštěvníkům ukazuje, jak by se v nadcházejících letech mohla změnit podoba metropole. Některé projekty se už realizují, další jsou teprve ve fázi studií. Ve většině případů je investorem hlavní město.
27. 9. 2020|