TÉMA

Meghan Markle

Harry a Meghan tvrdí, že honička s fotografy téměř skončila katastrofou

Britský princ Harry, jeho manželka Meghan a její matka se stali účastníky „téměř katastrofální automobilové honičky“ s fotografy, oznámil princův mluvčí podle agentury Reuters. Incident se odehrál poté, co se vévoda a vévodkyně ze Sussexu v úterý zúčastnili předávání cen neziskové organizace Ms. Foundation for Women v New Yorku, kde byla Meghan oceněna za svou práci.
17. 5. 2023|

Platinové oslavy a po sedmdesáti letech opět král. Britská monarchie zažila zlomový rok

Na streamovací platformu Netflix přichází nový kontroverzní dokument ze zákulisí života britského prince Harryho a jeho manželky Meghan, který slibuje ukázat královský život v novém světle. Je to jen jedna z mnoha bouřlivých událostí, které královská rodina letos prožila.
8. 12. 2022|

Vznikl dokumentární seriál o princi Harrym. Královskou rodinu v něm viní ze špinavých her

Princ Harry prohlásil, že britská královská rodina o sobě pravidelně vypouští historky do médií. V nové upoutávce na očekávaný dokumentární seriál o něm a jeho manželce Meghan to označil za „špinavou hru“. První tři díly seriálu jsou k dispozici od čtvrtka, oznámila streamovací služba Netflix uprostřed rozsáhlých spekulací o tom, co pár řekne o ostatních členech královské rodiny.
8. 12. 2022|

Britové slaví sedmdesát let Alžběty II. na trůnu. Království čekají bujaré průvody a koncert u paláce

Ve Velké Británii začínají oslavy sedmdesáti let panování Alžběty II. Ve svých šestadevadesáti letech je Alžběta první britskou panovnicí, která se dočkala platinového jubilea. Oficiální výročí jejího nástupu na trůn bylo sice už v únoru, oslavy se hlavně kvůli vyhlídce lepšího počasí konají až o prvním červnovém víkendu, který je mimořádně prodloužen o dva dny pracovního volna.
2. 6. 2022|

Alžběta II. slaví 96. narozeniny. Británie se chystá na oslavy asi posledního kulatého jubilea její vlády

Britská královna Alžběta II. ve čtvrtek slaví 96. narozeniny. Královně gratuloval její vnuk princ William, premiér Boris Johnson i britské ozbrojené síly. Panovnici také navštívil druhý vnuk princ Harry s vévodkyní Meghan. V létě si Spojené království připomene velkolepými oslavami platinové jubileum, tedy semdesát let její vlády.
21. 4. 2022Aktualizováno21. 4. 2022, 20:12|

Buckinghamský palác podporuje hnutí Black Lives Matter, uvedl poradce královny

Britská královna Alžběta II. a další členové královské rodiny podporují hnutí Black Lives Matter (Na černošských životech záleží). Podle agentury Reuters to v rozhovoru s televizní stanicí Channel 4 řekl vysoký představitel Buckinghamského paláce Ken Olisa.
10. 9. 2021|

Harry s Meghan u Oprah: Novináři nemůžou obvinění ověřit. Kritizují výkon moderátorky

Velký televizní rozhovor britského prince Harryho a jeho manželky Meghan Markleové s americkou moderátorkou Oprah Winfreyovou rozdělil světová média. Vévodkyně ze Sussexu mluvila o rasismu v Buckinghamském paláci nebo o atmosféře, kvůli které přemýšlela o sebevraždě. Obvinění ale novináři nemají jak ověřit, dopodrobna se nevyptávala ani moderátorka. Někteří ji proto kritizují, že se na rozhovor dostatečně nepřipravila. Média se doposud neshodla ani na tom, na čí stranu se spíš postavit. Americká věří mladému páru, ta britská stojí na straně monarchie. Co vyvolal nejsledovanější rozhovor týdne, zjišťoval pořad Newsroom ČT24.
14. 3. 2021|

Meghan: V královské rodině se řešilo, zda syn bude dost bílý

Bolestivé diskuse v britské královské rodině o barvě kůže jejich syna, ztráta práva na ochranu či intenzivní tlak okolí i médií, kvůli kterému uvažovala o sebevraždě. To jsou jen některá z témat, o nichž mluvila Meghan Markleová, která byla společně se svým manželem princem Harrym hostem moderátorky Oprah Winfreyové na americké televizní stanici CBS.
8. 3. 2021Aktualizováno8. 3. 2021, 22:04|

Osamělá hvězda Texas. Mrazy zde udeřily nejkrutěji kvůli izolované elektrické síti

Mrazy, které v polovině února udeřily ve Spojených státech, znamenaly výzvu především pro jižanské státy. Do největších potíží se dostal Texas. Hrdý stát je energetickým ostrůvkem v USA a jeho oddělená infrastruktura nezvládla nápor. Texas se nepoučil z deset let staré lekce a nepřipravil svou síť na zimu. Guvernér podporovaný energetickými společnostmi nejdřív vinil zamrzlé turbíny větrných elektráren, poté slova mírnil.
26. 2. 2021Aktualizováno26. 2. 2021, 22:30|

Princ Charles se stal tváří internetové televize, chce tak bojovat proti změně klimatu

Princ Charles, následník britského trůnu, se představil v nezvyklé roli – jako šéfredaktor internetové televize. Na pěti webových kanálech bude vysílat krátké dokumenty a inspirativní videa, která mají pomoct v boji s klimatickými změnami a za ochranu životního prostředí. Jeho mladší syn Harry se mezitím pustil do filmového podnikání.
26. 9. 2020|