TÉMA

Věřitelský výbor

Věřitelé NWT přijali reorganizační plán. Firma se rozdělí, divize, které přežily, se osamostatní

Věřitelé společnosti NWT přijali reorganizační plán. Zahrnuje prodej majetku a prominutí části dluhů. Rozhodnutí věřitelského výboru musí ještě potvrdit insolvenční soud. Inovační firma na sebe podala insolvenční návrh loni na podzim v souvislosti s rostoucími cenami energií, které přeprodávala. Do insolvenčního řízení přihlásilo 603 věřitelů 618 pohledávek za 1,7 miliardy korun, část pohledávek ale nebyla uznána.
22. 9. 2023|

Věřitelé ČSA souhlasí s reorganizačním plánem

Věřitelé ČSA přijali reorganizační plán. Musí jej ještě schválit soud, ale po souhlasu věřitelů by to měla být formalita. Aerolinky by tedy měly dál fungovat, a to pod novým investorem. Tím je Prague City Air – společnost, kterou založili někteří čeští spolumajitelé Smartwings. ČSA na sebe loni podaly návrh na insolvenci, který soud schválil. Následně povolil i reorganizaci.
28. 3. 2022Aktualizováno28. 3. 2022, 14:28|

Obyvatelé bytů po H-Systemu zpochybňují cenu, kterou za ně mají zaplatit. Chtějí slevu 85 procent, dostali 15

Družstvo Svatopluk, které sdružuje část obyvatel bytů po H-Systemu v Horoměřicích, zpochybňuje stanovenou cenu, za kterou by si obyvatelé měli své domovy odkoupit. Věřitelský výbor jim nabízí patnáctiprocentní slevu oproti tržním cenám, podle Svatopluku by ale měla být sleva 85procentní. Družstvo navíc tvrdí, že je vlastníkem inženýrských sítí.
26. 9. 2020|