TÉMA

Průvodci

Ostrava koupí haldu Ema. Pětimilionovou investici zdůvodňuje obavou ze spekulantů

Ostravská halda Ema, která je oblíbenou turistickou atrakcí, přejde do majetku města. To zaplatí za více než 31 hektarů pozemků přes pět milionů korun. Město slibuje lokalitu lépe zpřístupnit a udržovat. Do plánů města ale bude promlouvat stát prostřednictvím báňského úřadu i podniku Diamo. Halda je navíc památkově chráněná.
24. 10. 2022|

Olomouc si stěžuje na slabou turistickou sezonu, cizinci téměř nejezdí

Do Olomouce míří letos v létě výrazně méně turistů, než bývalo zvykem. Podobně tomu bylo i vloni. Město s druhou největší a také druhou nejstarší památkovou zónou hned po Praze často vyhledávali cizinci. To změnila pandemie covidu. Češi sice do Olomouce jezdí, hotelům a restauracím ale výpadek tržeb nahradí jen zčásti.
17. 7. 2021|

Do Prahy se na Vánoce vracejí turisté. Jsou to hlavně Češi, říká průvodkyně

Letošní Vánoce v Praze zachraňují turisté z Česka. Kvůli pandemii koronaviru jsou svátky jiné oproti těm předchozím, kdy na konci roku příjížděly každoročně do hlavního města stovky tisíc turistů z celého světa. V centru metropole nejsou letos ani tradiční velké vánoční trhy, výstavy a koncerty, kde by se mohli lidé potkávat. Prahou teď provádíme pouze Čechy, vypráví Andrea Zimová, která ukazuje turistům hlavní město už přes dvacet let.
21. 12. 2020|

Cestovní kanceláře, agentury a průvodci mohou od středy žádat o podporu

Cestovní kanceláře (CK), agentury a průvodci mohou od středečního poledne žádat o dotaci z programu Covid – podpora cestovního ruchu. Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR), které program připravilo, na něj ze svého rozpočtu vyčlenilo 500 milionů korun. Zájemci o podporu budou moci žádosti podávat do 11. ledna do 12:00.
11. 11. 2020|

Senátoři se rozloučili s končícími kolegy, předtím konstatovali, že je Babiš ve střetu zájmů

Senát schválil závěry své komise, která se zabývala obsahem evropských auditů věnovaným údajnému střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) ve vztahu k holdingu Agrofert. Střet zájmů podle senátorů existuje, vyzvali Babiše a vládu, aby jej vyřešili. Babiš dlouhodobě odmítá, že by ve střetu zájmů byl. Na schůzi Senátu, kam byl pozván v jiné věci, však nepřišel. Senátoři uzavřeli středeční schůzí funkční období, před koncem října se již sejdou v novém složení.
14. 10. 2020Aktualizováno14. 10. 2020, 20:09|

Konec průvodců v Českém Krumlově. Bez zahraničních turistů to nejde

Český Krumlov patřil v minulých letech k nejnavštěvovanějším městům v Evropě. Tomu odpovídalo i značné množství práce pro místní průvodce. Letos vše změnila pandemie. Chybí hlavně zahraniční návštěvníci a chybí tedy i pracovní příležitosti.
25. 9. 2020|