TÉMA

Jiří Bezděk

Horkovod z Dukovan do Brna má stát 19 miliard, vláda projekt projedná nejspíš brzy, zjistila ČT

Horkovod z Jaderné elektrárny Dukovany do Brna má stát podle zjištění České televize 19 miliard korun. Podle současného vedení by měl město zbavit závislosti na ruském plynu a zajistit spolehlivé dodávky tepla. Hlavním investorem čtyřicet kilometrů dlouhého zařízení by podle vládních materiálů, které má ČT k dispozici, byly Teplárny Brno. Detaily projektu by měla v prosinci projednat vláda.
30. 11. 2022|

Energetici neplánovaně odpojili jeden z bloků v Jaderné elektrárně Dukovany

Energetici v sobotu neplánovaně odpojili od sítě druhý blok v Jaderné elektrárně Dukovany. Důvodem je nesprávná funkce ucpávky hlavní uzavírací armatury. Délku nutných prací energetici upřesní až po vychlazení bloku a kontrole dotčeného zařízení. Dodávky elektřiny jsou zajištěny z dalších zdrojů, uvedl mluvčí elektrárny Jiří Bezděk.
15. 10. 2022|

Dukovany podle plánu odstavují druhý blok kvůli výměně části paliva

V Jaderné elektrárně Dukovany v pátek energetici odstavují druhý výrobní blok kvůli výměně pětiny paliva za čerstvé, kontrolám zařízení a servisním pracím. Výkon bloku začali snižovat v 10:00, elektřinu přestane zařízení dodávat odpoledne, řekl  mluvčí elektrárny Jiří Bezděk. Odstávka skončí do poloviny listopadu, provázet ji budou mimořádná opatření proti nákaze koronavirem. Zbývající tři bloky Dukovan jsou v běžném provozu.
25. 9. 2020|