TÉMA

Dům dětí a mládeže

Zájem o dětské kroužky navzdory zdražování roste. Rodiče mohou získat příspěvek

Některé domy dětí a mládeže evidují rostoucí zájem o kroužky navzdory jejich zdražování – většinou se ceny zvedly o stokoruny. S novým školním rokem můžou rodiče stále získat příspěvky na aktivity pro děti. Rodinám v tísni pomáhá také projekt „Darujme kroužky dětem“, který na pololetí přispívá dva tisíce.
28. 10. 2023|

Zájem o kroužky na příští školní rok je vyšší než obvykle. Část už má naplněnou kapacitu

Domy dětí a mládeže zaznamenaly velký zájem o dětské kroužky, které startují od září. Především ve velkých městech se některé zaplnily už na začátku prázdnin. Děti, které brzký zápis promeškaly, se tak musí zapisovat jako náhradníci. U části kroužků musejí rodiče počítat se zdražením, a to přibližně o deset procent. České televizi to potvrdily oslovené domy dětí a mládeže (DDM) a střediska volného času (SVČ).
15. 7. 2023|

Letní tábory jsou po spuštění přihlášek do týdne vyprodané. I přes zdražení o stovky korun

Sice ještě neskončilo první pololetí školního roku, rodiče přesto už řeší přihlášky dětí na letní tábory. Podle organizátorů je většina míst zarezervovaná i týden po spuštění přihlášek. A to i navzdory tomu, že i letních táborů se dotklo zdražování, nejčastěji o stovky korun. Někteří organizátoři se kvůli nabídnutí příznivější ceny rozhodli délku tábora zkrátit.
7. 1. 2023|

Majitelé luhačovického zámku žalují město. Péči o památku podle nich zanedbávalo

Potomci z rodu Serényiů, kteří před třemi lety získali zámek v Luhačovicích v restituci, žalují lázeňské město o více než 11 milionů korun. Jde podle nich o náhradu škody, kterou město způsobilo tím, že se o zámek řádně nestaralo, a kulturní památka je teď zdevastovaná. Vedení města to ale odmítá. Ze zámku do konce roku vystěhuje i Dům dětí a mládeže (DDM).
25. 9. 2020|