TÉMA

Pivovarnictví

Škoda kvůli chybějícím dílům omezí výrobu, Prazdroj odmítne ruské objednávky

Na ruský vpád na Ukrajinu reaguje české „rodinné stříbro“. Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto od tohoto týdne omezí výrobu, protože se potýká s nedostatkem dodávek dílů od několika lokálních dodavatelů z Ukrajiny, což má dopad na určité modely vozů. Plzeňský Prazdroj oznámil, že nebude přijímat žádné objednávky z Ruska ani Běloruska.
1. 3. 2022Aktualizováno1. 3. 2022, 18:53|

Hospody se vyrovnávají s úbytkem hostů. Zdražují a spoléhají na štamgasty

Hospodští zvyšují ceny jídla i pití – i kvůli úbytku zákazníků – ale věří, že další hosty už neztratí. Pivovarům se pak letos zřejmě nepodaří dohnat ztráty, které jim způsobila pandemie a omezování provozu restaurací.
4. 10. 2021|

Vylité pivo už stát nezačne danit. Poslanci schválili i prodloužení bezpečnostních prověrek při nouzovém stavu

Stát nejspíše přestane nadobro účtovat spotřební daň za nespotřebované či vylité pivo. Novelu, která má rozšířit nynější provizorní opatření, schválila Poslanecká sněmovna na druhé ze čtvrtečních schůzí. Na té první poslanci dokončili druhé čtení novely o výkupních cenách pro nový dukovanský blok a také schválili novelu, která zamezí tomu, aby v době nouzového stavu přestaly kvůli úředním průtahům platit bezpečnostní prověrky.
26. 11. 2020Aktualizováno26. 11. 2020, 13:31|

30 let zpět: Co bude se smíchovským pivovarem?

Jak vypadala budoucnost pražského pivovaru na začátku 90. let? Reportáž zkoumala, zda zvládne projít tolik potřebnou modernizací a podaří se mu udržet na lukrativních pozemcích nedaleko středu města.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
22. 9. 2020|