TÉMA

Červená Lhota

Ze zámeckého rybníku zbyla louže. Hráz u Červené Lhoty potřebuje další opravu

Jihočeský zámek Červená Lhota, který za normálních okolností stojí uprostřed vodní plochy, bude úplně bez vody. Blíží se totiž oprava hráze, která je už tři roky v havarijním stavu. Už nyní je proto v zámeckém rybníku jen minimum vody, turisté si tak nemohou užít vyjížďku na loďkách. Práce by chtěl Národní památkový ústav (NPÚ) zahájit v letošním roce.
5. 8. 2023|

Památkáři opravili hráz rybníku okolo zámku Červená Lhota. Znovu ho napustili, stále však protéká

Na jihočeském renesančním zámku Červená Lhota znovu protéká hráz rybníka, kterou už památkáři jednou opravili. Rybník je napuštěný, možná ho ale budou muset znovu vypustit. Voda z hráze teď protéká řečištěm někdejšího potoka. O další opravě se rozhodne v příštích dnech, řekl kastelán Tomáš Horyna. Může se stát, že turisté uvidí zámek třetí sezonu po sobě bez vody a možnosti půjčit si lodičku.
15. 5. 2021|

Covid-19 turistickému ruchu v jižních Čechách pomohl i uškodil

Historická města, hrady a zámky, rybníky, přehrady, hory – tím vším oplývají jižní Čechy. Letos v létě si nemohl region na nedostatek turistů stěžovat, nebývalé množství lidí se rozhodlo strávit dovolenou ve vlasti. Na druhé straně i jihočeští podnikatelé v turistickém ruchu pocítili dopady jarního omezení volného pohybu a třeba Český Krumlov zůstává dosud nebývale prázdný.
21. 9. 2020Aktualizováno21. 9. 2020, 22:08|