TÉMA

Martin Hausenblas

Koalice v Ústí nad Labem ztratila většinu. Tři radní PRO! Ústí rezignovali

Z koalice v Ústí nad Labem v pondělí odešlo hnutí PRO! Ústí. Radní Martin Hausenblas, Eva Outlá a Martin Krsek rezignovali na své funkce. Teď je vládnoucí ústecká koalice v menšině. Tvoří ji ANO, ODS a PRO Zdraví a Sport, což je 12 zastupitelů. V opozici zůstalo PRO! Ústí, Vaše Ústí, SPD, KSČM, Ústecké fórum občanů a dva nezařazení, v součtu 25 zastupitelů. Před odchodem PRO! Ústí z koalice byl poměr 20 ku 17.
8. 11. 2021Aktualizováno8. 11. 2021, 15:25|

Výběr nové ředitelky ústecké zoo vyvolal spory v městské koalici

Výběr ředitelky ústecké zoologické zahrady, kterou se od prvního července stane zooložka Ilona Pšenková, způsobil rozpor v koalici na magistrátu. Předsedkyně ústeckého koaličního klubu PRO! Ústí Karolína Žákovská proto vyvolala koaliční jednání o dalším postupu. Řekl to ve středu náměstek primátora Martin Hausenblas (PRO! Ústí). Rada města totiž vybrala Pšenkovou v rozporu s rozhodnutím výběrové komise, která doporučila druhého kandidáta, exředitele pražské zoo Petra Fejka.
16. 6. 2021Aktualizováno16. 6. 2021, 15:09|

Lidé PRO Mikuláše Mináře končí. Nesesbírali ani desetinu vytyčených podpisů

Hnutí Lidé PRO, jehož vznik v prosinci oznámil bývalý předseda spolku Milion chvilek Mikuláš Minář, končí a podpoří jiné opoziční demokratické strany. Na Twitteru to oznámil bývalý ředitel protikorupční organizace Transparency International David Ondráčka, který s Minářem na projektu spolupracoval, následně to hnutí potvrdilo v tiskové zprávě. Původně hnutí usilovalo o 500 tisíc podpisů, aby kandidovalo v podzimních sněmovních volbách, dosud jich nasbíralo 39 250.
24. 3. 2021|

V Česku přibývá dobročinných závětí. Podporují seniory, děti i zvířata

Téměř 300 milionů korun propadlo loni státu po lidech bez dědiců a závěti. Podle dobročinných organizací přibývá ale i těch, kdo odkážou majetek na charitativní účely. Prostředky organizace využívají třeba na pomoc nemocným nebo seniorům.
21. 9. 2020|