TÉMA

Ctirad Musil

V Olomouci se o senátní křeslo utkají Brázdil a Kantor. Stejně jako před šesti lety

Do druhého kola v senátním obvodu Olomouc postupují poslanec Milan Brázdil (ANO) a senátor Lumír Kantor (za KDU-ČSL). Brázdil byl v prvním kole úspěšnější, získal 32,46 procenta hlasů, zatímco obhájce postu v horní parlamentní komoře 26,06 procenta. O tom, kdo usedne do senátorského křesla, rozhodnou voliči v druhém kole, které se uskuteční v pátek 30. září a sobotu 1. října.
24. 9. 2022Aktualizováno28. 9. 2022, 15:07|

Kandidáti do sněmovny v Politickém spektru ohodnotili rozpočet i přístup k pandemii

Zástupci pěti stran a hnutí, které kandidují ve volbách do Poslanecké sněmovny, debatovali v pořadu Politické spektrum na ČT24. Mluvili o státním rozpočtu a stabilizaci veřejných financí. Dotkli se také epidemie covidu-19 a bytové krize. Hosty byli Tereza Urzová (Nevolte Urza), Radim Špaček (Koruna Česká), Ondřej Hýsek (Moravské zemské hnutí), Jakub Olbert (Otevřeme Česko) a Ctirad Musil (Moravané).
3. 10. 2021|

Je třeba pomoci severu a zakročit proti obchodu s chudobou, říkají lídři v Olomouckém kraji

V Olomouckém kraji žije čtvrté nejstarší obyvatelstvo v České republice, už od roku 2006 je v regionu více seniorů než dětí. Stárne hlavně sever kraje, Jesenicko a okolí. S tím souvisí i vyšší poptávka po různých sociálních službách. Také těmto tématům se věnovali volební lídři v Olomouckém kraji v předvolební debatě, která se zabývala právě sociální oblastí.
19. 9. 2020|

Z koronakrize bychom se měli proinvestovat, ale smysluplně, shodují se lídři v Olomouckém kraji

Většina lídrů stran v Olomouckém kraji se před volbami do krajského zastupitelstva shoduje na tom, že výpadky v příjmu kvůli koronakrizi pomůžou vyřešit investice. Ty by však měly být smysluplné. Někteří si myslí, že by měl krajům více pomoci stát. Situaci v souvislosti s covidem-19 hodnotí v regionu jako dobrou, většina i vítá zřízení krizového štábu, o kterém v pátek informoval premiér Andrej Babiš (ANO).
18. 9. 2020|