TÉMA

Hybridní auta

Antimonopolní úřad snížil pokutu pro Prahu za parkování hybridů

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petr Mlsna snížil pokutu pro hlavní město Prahu za pravidla parkování aut s hybridním pohonem na 740 tisíc korun z původních 984 tisíc korun. Důvodem byla kratší doba trvání přestupku, pokuta je pravomocná.
25. 3. 2021|

Kdy skončí výfukové plyny? Devět zemí chce unijní datum zákazu prodeje aut na fosilní paliva

Devět unijních zemí vyzvalo Evropskou komisi, aby stanovila datum, po němž nebude možné v Unii prodávat nové vozy poháněné fosilními palivy. Ty poškozují zdraví obyvatel a přispívají ke změně klimatu. Skupina v čele s Dánskem a Nizozemskem si přeje, aby se automobilový průmysl sladil s klimatickou politikou, napsala agentura Reuters. Loni činily elektrické a hybridní vozy desetinu všech prodaných v EU.
11. 3. 2021|

Johnson podle Financial Times chystá zákaz prodeje aut na benzin a naftu už od roku 2030

Britský premiér Boris Johnson plánuje příští týden oznámit zákaz prodeje nových aut na benzin a naftu od roku 2030, tedy o pět let dříve, než se původně plánovalo. Informoval o tom v sobotu list Financial Times s odvoláním na zdroje z prostředí průmyslu a vlády. Mluvčí Downing Street odmítl věc komentovat.
14. 11. 2020|

Elektrická Škoda Citigoe je vyprodaná, už ji nejde objednat

Škoda Auto vyprodala svůj první sériový elektromobil Citigoe iV. Kvůli naplněným výrobním kvótám ukončila příjem objednávek. Dodávat už objednané vozy bude do příštího roku, kdy bude výroba modelu ukončena, vyplývá z informací automobilky.
18. 9. 2020Aktualizováno18. 9. 2020, 15:58|